Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση ΗΠΑ - Β. Κορέας

Κρεμλίνο: Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση ΗΠΑ - Β. Κορέας
Ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η προθυμία της Μόσχας να ανοίξει το δρόμο για την αποκλιμάκωση είναι «προφανής»
Την ετοιμότητά του να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας εξέφρασε το Κρεμλίνο, με την προϋπόθεση οι δύο πλευρές να εμφανιστούν πρόθυμες στο να διαδραματήσει η Μόσχα έναν τέτοιο ρόλο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, «η προθυμία της Ρωσίας να ανοίξει το δρόμο για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο είναι προφανής».
Ερωτηθείς να σχολιάσει τη σχετική πρόταση της Μόσχας, ο Justin Higgins, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει «την ικανότητα να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα μέσω διάφορων διπλωματικών διαύλων επικοινωνίας».
«Θέλουμε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να καταλάβει ότι υπάρχει μία διαφορετική πορεία που μπορεί να επιλέξει, ωστόσο εναπόκειται στην ίδια να αλλάξει πορεία και να επιστρέψει σε αξιόπιστε διαπραγματεύσεις», σχολίασε ο Higgins.
Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα (25/12) ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, ο οποίος πραγματοποίησε παρόμοια προσφορά στον αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την επιθετική ρητορική της Ουάσινγκτον, καθώς και την ενίσχυση της αμερικανική στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμσε την ανάγκη για μία «ταχύτερη μετάβαση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων από τη γλώσσα των κυρώσεων».
Από την πλευρά του, ο έταιρος εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Michael Cavey, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες, ωστόσο τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε «ειλικρινείς και ουσιαστικές ενέργειες προν την αποπυρηνικοποίηση και να αποφύγει τις περαιτέρω προκλήσεις».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης