Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutherford Institute: Τι θα είχε συμβεί εάν ο Ιησούς είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ αντί στην Βηθλεέμ…

Rutherford Institute: Τι θα είχε συμβεί εάν ο Ιησούς είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ αντί στην Βηθλεέμ…
Εάν και όποτε επανεμφανιστεί ο Ιησούς στην Γη είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει σε αστυνομικό κράτος το ίδιο με το ρωμαικό προφανώς ενσωματώνοντας τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής..... αναφέρει το Rutherford Institute
Η Χριστουγεννιάτικη αφήγηση ενός μωρού που γεννήθηκε σε μια φάτνη είναι οικεία σε όλους τους χριστιανούς.....αναφέρει το The Rutherford Institute.
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ήταν αστυνομικό κράτος, που διέταξε την απογραφή στην Ιερουσαλήμ και στα περίχωρα.
Ο Ιωσήφ και η έγκυος σύζυγός του η Μαρία ταξίδεψαν στη μικρή πόλη της Βηθλεέμ για να διασωθούν.
Δεν υπήρχε χώρος για το ζευγάρι σε κανένα από τα πανδοχεία, παρέμεναν σε ένα στάβλο, όπου η Μαρία γέννησε ένα παιδί, τον Ιησού.
Δυστυχώς, ο Ιησούς γεννήθηκε σε αστυνομικό κράτος που δεν απέχει πολύ από το αμερικανικό αστυνομικό κράτος.
Και όταν μεγάλωσε, ο Ιησούς καταφέρθηκε κατά της εξουσίας.
Πράγματι, οι διδασκαλίες του υπονόμευαν τις πολιτικές και θρησκευτικές ισορροπίες της εποχής του.
Τελικά σταυρώθηκε ως προειδοποίηση προς τους άλλους να μην αμφισβητήσουν τον νόμο.
Τι θα γινόταν όμως αν, αντί να γεννηθεί στο ρωμαϊκό αστυνομικό κράτος, ο Ιησούς είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο αμερικανικό αστυνομικό κράτος;
Αντί να ταξιδεύουν στη Βηθλεέμ για απογραφή, οι γονείς του Ιησού θα είχαν ταχυδρομήσει μια κοινοτική έρευνα 28 σελίδων στις ΗΠΑ, ένα υποχρεωτικό ερωτηματολόγιο του κράτους που τεκμηριώνει τις συνήθειες, τους κατοίκους, το πρόγραμμα εργασίας κλπ.
Αντί να γεννηθεί σε μια φάτνη, ο Ιησούς θα μπορούσε  να είχε γεννηθεί στο σπίτι.
Αντίθετα από τους σοφούς, μάγους και τους βοσκούς που δίνουν δώρα, οι γονείς του μωρού ίσως αναγκάζονταν να αποφύγουν τις επισκέψεις των κρατικών κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι θα τους κατηγορούσαν για την γέννηση του παιδιού στο σπίτι.
Στις ΗΠΑ εάν γεννήσει μια έγκυος στο σπίτι αμέσως προκαλεί την αντίδραση κοινωνικών λειτουργών.
Αν οι γονείς του Ιησού ήταν μετανάστες χωρίς χαρτιά, αυτοί και το νεογέννητο μωρό θα μπορούσαν να έχουν εγκλωβιστεί σε μια φυλακή για παράνομους, όπου θα είχαν μετατραπεί σε φθηνούς εργάτες για εταιρείες όπως η Starbucks, η Microsoft, η Walmart και η Victoria Secret.
Ο Ιησούς θα πήγαινε σε σχολείο και θα είχε διδαχθεί μαθήματα συμμόρφωσης και υπακοής στις κυβερνητικές αρχές, μαθαίνοντας ελάχιστα για τα δικά του δικαιώματα.
Εάν τολμούσε να φύγει από το σχολείο, θα μπορούσε να βρεθεί εξευτελισμένος ή ξυλοδαρμένος ή να του επιβληθεί σχολική μηδενική ανοχή, η οποία τιμωρεί μικρές παραβάσεις τόσο σκληρά όσο πιο σοβαρά αδικήματα.
Αν ο Ιησούς είχε εξαφανιστεί για λίγες ώρες, πόσο μάλλον ημέρες ως παιδί 12 ετών, οι γονείς του θα είχαν συλληφθεί με χειροπέδες και φυλακιστεί για γονική αμέλεια.
Από τη στιγμή που ο Ιησούς ερχόταν σε επαφή με έναν "εξτρεμιστή" όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, θα είχε στοχοποιηθεί και θα βρισκόταν από τις αρχές σε επιτήρηση λόγω της σχέσης του με έναν εξέχοντα ακτιβιστή.
 Από την 11η Σεπτεμβρίου, το FBI πραγματοποίησε πολλαπλές επιχειρήσεις επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών σε ένα ευρύ φάσμα ομάδων ακτιβιστών.
Οι αντικυβερνητικές απόψεις του Ιησού θα τον είχαν σίγουρα στιγματίσει ως «εξτρεμιστή».
Οι αρχές επιβολής του νόμου εκπαιδεύονται για να αναγνωρίσουν σημάδια αντικυβερνητικού εξτρεμισμού κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων με πιθανούς εξτρεμιστές που «πιστεύουν στην κατάρρευση της κυβέρνησης και της οικονομίας».
Καθώς ταξιδεύει από κοινότητα σε κοινότητα, ο Ιησούς μπορεί να έχει αναφερθεί σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ως «υπόπτους» για τα δεινά των κοινωνιών..... προφανώς ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
Αντί να του επιτραπεί να ζήσει ως πλανόδιος ιεροκήρυκας, ο Ιησούς θα συλλαμβανόταν επειδή θα τολμούσε να ζήσει ή να κοιμηθεί έξω ως άστεγος.
Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των πόλεων στις ΗΠΑ που έχουν ποινικοποιήσει την έλλειψη στέγασης, θεσπίζοντας απαγορεύσεις όπως κατασκηνώσεις, ύπνο σε οχήματα και επαιτεία έχει διπλασιαστεί.
Θεωρώντας η κυβέρνηση..... τον Ιησού ως αντιφρονούντα και δυνητική απειλή για τη δύναμή της, θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει δίκτυο κατασκόπων ανάμεσα στους οπαδούς του για να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές του.
Εάν ο Ιησούς χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο για να διαδώσει το ριζοσπαστικό του μήνυμα ειρήνης και αγάπης, θα μπορούσε να δεχθεί επιθέσεις από hacker ή κυβερνητικοί κατάσκοποι θα διείσδυαν στο προφίλ και θα προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την ακεραιότητά του, να τον δυσφημήσουν.
Τουλάχιστον, θα είχε τον ισότοπο του hacked και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σίγουρα θα παρακολουθείτο.
Αν ο Ιησούς προσπαθούσε να δώσει τροφή σε πλήθη ανθρώπων, θα είχε συλληφθεί επειδή παραβίαζε διάφορα διατάγματα που απαγορεύουν τη διανομή τροφίμων χωρίς άδεια.
Οι αστυνομικοί της Φλόριντα συνέλαβαν έναν 90χρονο άνδρα γιατί μοίραζε τροφή σε μια δημόσια παραλία.
Αν ο Ιησούς μιλούσε δημοσίως για τις 40 ημέρες του στην έρημο και τις συνομιλίες του με τον Θεό, θα μπορούσε να είχε χαρακτηριστεί ψυχικά άρρωστος και θα είχε κρατηθεί σε ψυχιατρείο χωρίς πρόσβαση σε οικογένεια ή φίλους.
Χωρίς αμφιβολία, αν ο Ιησούς προσπαθούσε να ανατρέψει τα τραπέζια σε έναν εβραϊκό ναό πηγαίνοντας κόντρα στον υλισμό των θρησκευτικών θεσμών, θα είχε κατηγορηθεί για εγκλήματα μίσους.
Επί του παρόντος, 45 πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν θεσπίσει νόμους περί μίσους για τα βιβλία.
Αντί να έχουν ένοπλους φύλακες για να συλλάβουν τον Ιησού σε δημόσιο χώρο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα είχαν διατάξει μια ομάδα SWAT να επιτεθεί στον ίδιο και στους οπαδούς του.
Μέχρι τώρα πάνω από 80.000 ανάλογες επιδρομές ομάδων SWAT εκτελούνται κάθε χρόνο.
Αν κάποιος είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι ο Ιησούς ήταν δυνητικά επικίνδυνος, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής ή ακόμη και να σκοτωθεί.
Στιγματισμένος ως εγχώριος (ΗΠΑ) τρομοκράτης, ο Ιησούς θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όπου θα είχε αναγκαστεί να παράσχει εργασία σε επιχειρήσεις ή να θανατωθεί μέσω ηλεκτρικής καρέκλας ή ενός θανατηφόρου συνδυασμού κοκτέιλ φαρμάκων.
Ποιο είναι το δίδαγμα.
Εάν και όποτε επανεμφανιστεί ο Ιησούς στην Γη είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει σε αστυνομικό κράτος το ίδιο με το ρωμαικό προφανώς ενσωματώνοντας τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης