Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών

tags :
Υεμένη: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών
Οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίες στην Υεμένη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από την προηγούμενη εβδομάδα
Τουλάχιστον 60 νεκροί, καθώς και δεκάδες τραυματίες, είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες 24 ώρες στην επαρχία Χοντεϊντά της Υεμένης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των κυβερνητικών στρατευμάτων που έλαβαν χώρα χθες (25/12) είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο περισσοτέρων από 60 ατόμων, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη δε φαίνεται να αποκλιμακώνεται.
Παράλληλα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται κατά την τελευταί εβδομάδα και οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπέρ της κυβέρνησης, του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία, μετά τη νέα πυραυλική επίθεση των ανταρτών κατά της Ριάντ.
Σημειώνεται ότι η επαρχία Χοντεϊντά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ωστόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη βοήθεια και της Σαουδικής Αραβίας, καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την ανακατάληψή της.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις στην Υεμένη έχουν οδηγήσει στο θάνατο 8.750 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αμάχων, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει της

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης