Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Μέσα στο 2018 αναμένεται να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας

Ν. Κορέα: Μέσα στο 2018 αναμένεται να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας
Η πλευρά της Σεούλ εκτιμά ότι αν και η Πιονγιάνγκ θα αναζητήσει δίαυλο επικοινωνίας, θα προσπαθήσει να διατηρήσει το τρέχον πυρηνικό της πρόγραμμα
Την εκτίμηση ότι η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τα οπλικά της προγράμματα εξέφρασε σήμερα (26/12) η Νότια Κορέα, μέσω έκδεσης που δημοσιεύθηκε αναφορικά με τις προοπτικές του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το Υπουργείο Ενοποίησης της χώρας, «η Βόρεια Κορέα θα επιδιώξει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθειά της να αναγνωριστεί ως μία εκ των πραγμάτων πυρηνική χώρα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τους λόγους που οδήγησαν στο σχετικό συμπέρασμα.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η Πιονγιάνγκ θα βρει τρόπους ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις των πρόσφατων κυρώσεων του ΟΗΕ, οι οποίες περιορίζουν την πρόσβαση σε προϊόντα πετρελαίου, καθώς και τον αριθμό των βορειοκορεατών πολιτών που εργάζονται εκτός της χώρας.
«Θα τεθούν σε εφαρμογή αντίμετρα ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στον όγκο του εμπορίου και την εισροή ξένου συναλλάγματος, την έλλειψη προμηθειών και τη μείωση της παραγωγής σε κάθε τμήμα της οικονομίας», ανέφερε η έκθεση.
Οι τελευταίες κυρώσεις που ψηφίστηκαν την περασμένη Παρασκευή (22/12) έχουν αυξήσει ξανά τις εντάσεις στην περιοχή, με την Πιονγιάνγκ να χαρακτηρίζει τη σχετική κίνηση ως «κήρυξη πολέμου».
Από την πλευρά της, η Ρωσία τόνισε ότι δεν πρέπει να «στραγγαλιστεί η Βόρεια Κορέα» μέσω των κυρώσεων, ενώ η Κίνα συνέστησε για ακόμα μία φορά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να δίεξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και να ενισχύσουν τις εποικοδομητικές προσπάθειες για επιστροφή στον διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης