Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η τρέχουσα ανάκαμψη της οικονομίας εγκυμωνεί κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές

Kuroda (BoJ): Η τρέχουσα ανάκαμψη της οικονομίας εγκυμωνεί κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τόνισε ότι θα διατηρθεί η τρέχουσα νομισματική πολιτική ώστε να στηριχθεί η οικονομία
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις χρηματοπιστωτικές αγορές έκρουσε σήμερα (26/12) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, τονίζοντας ότι η τρέχουσα ανάκαμψη της οικονομίας ενδέχεται να δημιουργήσει κινδύνους.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Kuroda κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου, «κατά την τρέχουσα φάση ανάκαμψης, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δικαιολογούν τις υπερβολικά αισιόδοξες προσδοκίες στις αγορές και τη συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», τονίζοντας εν συνεχεία ότι ότι «οι χρηματοοικονομικές εξελίξεις απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Bank of Japan θα διατηρήσει την «ισχυρή» νομισματική της στήριξη προς την οικονομία της χώρας, με τον πληθωρισμό να απέχει ακόμα σε μεγάλο βαθμό από τον στόχο του 2%.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της τράπεζας από τη συνεδρίαση του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες εγκαλείπουν τη νομισματική πολιτική των προηγούμενων ετών, οι αξιωματούχοι της BoJ συμφώνησαν από κοινού για την ανάγκη να διατηρηθεί προς το παρόν η τρέχουσα πολιτική.
«Υπάρχει μία πιθανότητα ο πληθωρισμός να επιταχυνθεί σταδιακά μέχρι την έναρξη του επόμενου οικονομικού έτους το οποίο ξεκινάει τον Απρίλιο του 2018», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Norinchukin Research Institute, Takeshi Minami, προσθέτοντας ότι οι πιέσεις στην αγορά εργασίας θα οδηγήσουν τις εταιρείες στο να αυξήσουν τους μισθούς.
«Όμως, ο πληθωρισμός παραμένει μακρυά από τον στόχο του 2% της BoJ, οπότε η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει πιθανώς το τρέχον πλαίσιο της πολιτικής της», υπογράμμισε ο Minami.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης