Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους δρόμους για δεύτερη ημέρα οι Περουβιανοί – Ζητούν να μην δοθεί χάρη στον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Fujimori

tags :
Στους δρόμους για δεύτερη ημέρα οι Περουβιανοί – Ζητούν να μην δοθεί χάρη στον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Fujimori
Ζητούν την παραίτηση του νυν προέδρου του Περού Pablo Kuczynski
Για δεύτερη ημέρα κατέβηκαν χθες ανήμερα των Χριστουγέννων στους δρόμους οι Περουβιανοί προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην χάρη που έδωσε ο πρόεδρος του Περού Pablo Kuczynski στον φυλακισμένο και πρώην πρόεδρο της χώρας Alberto Fujimori.
Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές απαίτησαν επίσης την παραίτηση του νυν προέδρου, Pablo Kuczynski.
Ο πρόεδρος του Περού αφού επέζησε πολιτικά καθώς δεν πέρασε στο Κογκρέσο η καθαίρεση του από το αξίωμα του για ένα σκάνδαλο διαφθοράς, προχώρησε σε αυτήν την αμφιλεγόμενη απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Σημειώνεται ότι ο Fujimori – κυβέρνησε από το 1990 έως το 2000 – θεωρείται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς κάποιοι τον θεωρούν έναν διεφθαρμένο δικτάτορα και άλλοι του πιστώνουν πως κατάφερε να βάλει τέλος σε μια σοβαρή οικονομική κρίση αλλά και να καταστείλει τους αριστερούς αντάρτες.
Πάντως, ο πρόεδρος Kuczynski, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στους Περουβιανούς μετά την απόφαση του να χορηγήσει χάρη στον Fujimori για λόγους υγείας, τους ζήτησε να αποδεχθούν την απόφαση του και να γυρίσουν σελίδα.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει πυροδοτήσει πολιτική κρίση στο κυβερνών κόμμα, καθώς ήδη τρεις βουλευτές του κόμματος του Kuczynski έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης