Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η κυβέρνηση Maduro αποφυλάκισε 36 πολιτικούς κρατούμενους λόγω Χριστουγέννων

Reuters: Η κυβέρνηση Maduro αποφυλάκισε 36 πολιτικούς κρατούμενους λόγω Χριστουγέννων
Από το 2014 που ανέλαβε την εξουσία στη Βενεζουέλα ο Maduro, 270 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και 170 σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις 
Στην αποφυλάκιση μόνο 36 από τους 80 ακτι- κυβερνητικούς ακτιβιστές προχώρησε σήμερα (24/12) η κυβέρνηση του Nikolas Maduro στη Βενεζουέλα «λόγω Χριστουγέννων».
Ένα 24 ωρο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να απελευθερώσει από τις φυλακές 80 πολιτικούς κρατούμενους, η ποινή των οποίων θα μετετρεπόταν σε κοινωφελή εργασία.
Όμως μέχρι στιγμής αφέθηκαν ελεύθεροι μόλις οι 36 από τους 270 που έχουν συνολικά φυλακιστεί επί προεδρία του Nicola Maduro ο οποίος σύμφωνα με το Reuters δέχεται πολύ σκληρή κριτική για την τακτική της εξόντωσης πολιτικών του αντιπάλων.
Ο Alfredo Romero, ένας από τους 36 που απελευθερώθηκαν κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία» λέγοντας ότι μετά την απελευθέρωση τους θα έπρεπε να τους δοθεί αμνηστία.
Ο πρόεδρος Maduro πάντως φρόντισε να επωφεληθεί της απελευθέρωσης την οποία μετέδωσε ζωντανά το κρατικό κανάλι της Βενεζουέλας.
Πάνω από 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βενεζουέλα στη διάρκεια των δύο μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από το 2014 έως σήμερα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης