Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Χριστουγεννιάτικες ευχές από May και Corbyn - Ενότητα ζήτησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας

Skynews: Χριστουγεννιάτικες ευχές από May και Corbyn - Ενότητα ζήτησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας
H πρωθυπουργός της Βρετανίας, T. May, έκανε αρκετές αναφορές στις χριστιανικές αξίες και ζήτησε ενότητα
Η Τheresa May και ο Jeremy Corbyn έστειλαν τα χριστουγεννιάτικα μηνύματά τους, όπως αναφέρει το Skynews.
H πρωθυπουργός έκανε αρκετές αναφορές στις χριστιανικές αξίες και ζήτησε ενότητα, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών απέφυγε οποιεσδήποτε θρησκευτικές ευχές και είπε ότι θα πρέπει ο καθένας να κάνει περισσότερα για να έχουμε μία κοινωνία που θα θέλουμε να ζούμε σε αυτήν.
Kανείς δεν αναφέρθηκε στο Brexit, ενώ η May ευχαρίστησε τα σωστικά συνεργεία για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πυρκαγιά στον Πύργο Grenfell και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ και το Λονδίνο.
Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές που δουλεύουν τα Χριστούγεννα, τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων και ζήτησε από τον κόσμο να θυμάται όσους είναι ενάντια στην ανεξιθρησκεία, κάνοντας ειδική αναφορά στις αρρωστημένες διώξεις στη Μιανμάρ.
Η επικεφαλής των Συντηρητικών έκανε ειδική μνεία και σε όσους λόγω υπηρεσίας βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, "τους ήρωες που έχουν το θάρρος και την αφοσίωση να ανταποκρίνονται σε τραγωδίες όπως η πυρκαγιά στον πύργο Grenfell και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ και το Λονδίνο".
Μίλησε επίσης για τις χριστιανικές αξίες της αγάπης και της συμπόνοιας, δηλώνοντας ότι "πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη χριστιανική κληρονομιά που επιτρέπει να πιστεύουμε σε ό,τι θέλουμε χωρίς φόβο" καταλήγοντας ότι "σε αυτά τα Χριστούγεννα πρέπει όλοι, ανεξάρτητα του τι πιστεύει ο καθένας, να είμαστε ενωμένοι στις αξίες που μοιραζόμαστε".
Ο Corbyn που αρνήθηκε να πει αν έχει θρησκευτικά πιστεύω ζήτησε από τους ανθρώπους να σκέφτονται όσους είναι αποκομμένοι και μόνοι και ζουν σε κράτη που έχουν πόλεμο.
Κάλεσε τους Βρετανούς να δείξουν ότι νοιάζονται και ότι η Βρετανία είναι ένα συμπονετικό κράτος.
Είπε επίσης ότι η σκέψη όλων θα πρέπει να είναι σε όσους δεν έχουν σπίτι, σε εκείνους που είναι ηλικιωμένοι και αισθάνονται μοναξιά, αλλά και σε χώρες όπως η Υεμένη, η Συρία και η Λιβύη, όπου ο κόσμος εκεί βλέπει να πέφτουν γύρω του βόμβες και σφαίρες.
Και βιώνει τραυματισμούς και θανάτους.
Όσο για τη χριστουγεννιάτικη ευχή του Corbyn ήταν "να κάνουμε όλοι περισσότερα για να φτιάξουμε μία κοινωνία και έναν κόσμο που θα θέλουμε να ζούμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης