Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Νταβάο – Στους 37 εκτιμάται ο αριθμός των νεκρών

Φιλιππίνες: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Νταβάο – Στους 37 εκτιμάται ο αριθμός των νεκρών
H φωτιά  ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Davaofvt, στις νότιες Φιλιππίνες
Νεκροί είναι τουλάχιστον 37 άτομα από τη φωτιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Νταβάο (Davao), στις νότιες Φιλιππίνες.
Πρόκειται για μια περιοχή που επλήγη από φονική τροπική καταιγίδα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης και μάλιστα, σχεδόν 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Βρίσκεται περίπου 1.000 χλμ από την πρωτεύουσα Μανίλα, στο νησί Μιντανάο είναι η μεγαλύτερη πόλη στις νότιες Φιλιππίνες με πληθυσμό 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο αντιδήμαρχος του Davao, Paolo Duterte, αλλά και γιος του προέδρου της χώρας Rodrigo Duterte, σε ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για «μηδενικές» πιθανότητες κάποιος από τους τουλάχιστον 37 αγνοούμενους να επιβίωσε από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο, επικαλούμενος αξιωματούχο από τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.
Πάντως, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο 23/12 το πρωί στο τετραώροφο κτήριο του εμπορικού κέντρου (NCCC) , εγκλωβίζοντας τον κόσμο και εργαζόμενους σε ένα τηλεφωνικό κέντρο που στεγαζόταν στον τέταρτο όροφο.
Το σημείο επισκέφτηκε ο πρόεδρος Duterte και συλλυπήθηκε συγγενείς των θυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης