Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Βενεζουέλα απελευθερώνει την Γ. Εισαγγελέα που διαφώνησε με το καθεστώς Maduro

Reuters: Η Βενεζουέλα απελευθερώνει την Γ. Εισαγγελέα που διαφώνησε με το καθεστώς Maduro
Η Rodriguez είναι ανάμεσα στους 80 αντικυβερνητικούς ακτιβιστές οι ποινές των οποίων θα αντικατασταθούν με κοινωνική εργασία
Την απελευθέρωση 80 από τους 268 πολιτικούς κρατουμένους σε φυλακές της Βενεζουέλας, μέλη αντι-κυβερνητικών ομάδων, πρόκειται να προβεί άμεσα η κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Όπως αναφέρει το Reuters, ανάμεσα στους ακτιβιστές που αναμένεται να απελευθερωθούν από τις φυλακές είναι και η Delcy Rodriguez, η πρώην Γενική Εισαγγελέας της χώρας, η οποία φυλακίστηκε όταν διαχώρισε τη θέση της από την πολιτική του προέδρου Nicolas Maduro.
Ωστόσο, η ποινές τους δεν θα καταργηθούν αλλά θα μετατραπούν σε κοινωφελή εργασία ενώ θα κληθούν να αποζημιώσουν και τα «θύματα» τους.
Οι ακτιβιστές κατηγορούν τον πρόεδρο Maduro, ότι κρατά παράνομα τους 268 πολιτικούς κρατουμένους οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ως «δικτατορικό καθεστώς».
Η κυβέρνηση ωστόσο ετοιμάζει και την απέλαση των πρεσβευτών της Βραζιλία και του Καναδά με την αιτιολογία ότι άσκησαν κριτική για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μελών αντικυβερνητικών ομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης