Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Κίνδυνος απωλειών από τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα

Bundesbank: Κίνδυνος απωλειών από τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα
«Ψηφιακό νόμισμα από την κεντρική τράπεζα, ανάλογο του ρευστού χρήματος, δεν προβλέπεται επί του παρόντος», αναφέρει η γερμανική κεντρική τράπεζα
Αποκλείει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός επίσημου ψηφιακού νομίσματος για την Ευρωζώνη.
Παράλληλα προειδοποιεί για το ενδεχόμενο απωλειών από επενδύσεις σε κρυφά νομίσματα (cryptocurrencies) όπως το λεγόμενο «bitcoin» σύμφωνα με σημερινό (23/12) δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Euro am Sonntag.
«Ψηφιακό νόμισμα από την κεντρική τράπεζα, ανάλογο του ρευστού χρήματος, δεν προβλέπεται επί του παρόντος»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carl Ludwig Thiele μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank.
Εξάλλου και η  Moody’s προειδοποιεί για τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν υπάρξει έλεγχος στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων  
Ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων, με πρώτο το Bitcoin, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διαπραγμάτευσή του, αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody’s, σχολιάζοντας πως «η μοίρα των κρυπτονομισμάτων εναπόκειται πλέον στις εθνικές αρμόδιες αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης