Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Συνελήφθη πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στα Χριστούγεννα

Skynews: Συνελήφθη πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στα Χριστούγεννα
Τον παγίδευσαν πράκτορες του FBI που παρίσταναν τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους και έκαναν επιδρομή σπίτι του, όπου βρήκαν όπλα και σημειώματα αυτοκτονίας
Ένας πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης συνελήφθη, καθώς εκμυστηρεύτηκε σε μυστικό πράκτορα του FBI ότι ήθελε να κάνει επίθεση σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Σαν Φραντσίσκο ανήμερα τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρει το Skynews.
O Everitt Aaron Jameson είπε σε έναν πράκτορα, για τον οποίο νόμιζε ότι είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ότι "στις 25 Δεκεμβρίου είναι η τέλεια μέρα για την επίθεση".
Στον 26χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Παρασκευή 22/12 και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών, αν καταδικαστεί.
Ο Jameson ανέφερε επίσης ότι δεν είχε και σχέδιο διαφυγής, διότι δεν τον ένοιαζε αν θα πέθαινε.
Σχεδίαζε, μάλιστα, να κάνει την επίθεση στην οδό Pier 39, δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Σαν Φραντσίσκο με πολλά εστιατόρια και μαγαζιά, αλλά και το ενυδρείο της πόλης.
Τον παρακολουθούσαν, πάντως, εδώ και καιρό από το FBI και υποστήριξαν ότι οι πολίτες δεν κινδύνευσαν ποτέ στην πραγματικότητα από τον επίδοξο δράστη.
Είχε ποστάρει, εξάλλου, και εξτρεμιστικά μηνύματα στα social media, ενώ ήθελε να χρησιμοποιήσει το φορτηγό του για την επίθεση.
Το FBI τον έθεσε υπό παρακολούθηση από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν έκανε τις πρώτες του αναρτήσεις υπέρ του ISIS.
Είχε κάνει επίσης και μία ανάρτηση με τον Άγιο Βασίλη να απειλεί να ανατινάξει τη Νέα Υόρκη με δυναμίτη.
Την Τετάρτη 20/12 έγινε επιδρομή σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας, πυροτεχνήματα, δύο όπλα και ένα πιστόλι.
Κατά την έρευνα ο Jameson εξέφρασε τη στήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος και την ευχαρίστησή του, αν πραγματοποιούσε την επίθεση.
Το 2009 εκπαιδεύτηκε ως πεζοναύτης, αλλά αργότερα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το σώμα, επειδή είχε άσθμα.
Δύο χρόνια αργότερα ασπάστηκε το Ισλάμ.
Ο γενικός εισαγγελέας Jeff Sessions ανέφερε ότι η απειλή από το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι πραγματική και σοβαρή και ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προστατεύουν το έθνος και αποτρέπουν θανάτους Αμερικάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης