Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Στις 29/1 ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών - Στο επίκεντρο οι «ζώνες ασφαλείας»

Συριακή κρίση: Στις 29/1 ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών - Στο επίκεντρο οι «ζώνες ασφαλείας»
Ο νέος γύρος συνομιλιών που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι της Ρωσίας αποσκοπεί στη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη
Στο Σότσι της Ρωσίας αναμένεται να διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2018 το Συριακό Συνέδριο Εθνικού Διαλόγου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/12) το Υπουργείο Εξωτερικών στο Καζακστάν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν θα παρευρεθούν όλες οι πλευρές στον νέο γύρο συνομιλιών, ο οποίος αναμένεται να κλείσει τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν εντός του τρέχοντος έτους στην Αστάνα.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα των «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιντλίμπ, ώστε να αποστρατιωτικοποιηθεί η περιοχή και να παρασχεθεί η απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια.
Η σχετική απόφαση αποτέλεσε πρόταση που είχε διατυπώσει νωρίτερα εντός του μήνα η Μόσχα, ώστε να φιλοξενήσει τη συνάντηση του Συριακού Συνεδρίου Εθνικού Διαλόγου.
Όπως διευκρίνισε η Μόσχα, οι συνομιλίες δεν αναμένεται να αποτελέσουν εναλλακτική λύση για τις επίσημες ενδοσυνεδριακές συνομιλίες του ΟΗΕ στη Γενεύη, αλλά αντίθετα, αποσκοπούν στη διευκόλυνση της σχετικής διαδικασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης