Τελευταία Νέα
Διεθνή

GfK: Παραμένουν ενισχυμένες οι προοπτικές του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία για τον Ιανουάριο 2018

GfK: Παραμένουν ενισχυμένες οι προοπτικές του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία για τον Ιανουάριο 2018
Tο ινστιτούτο GfK προβλέπει ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος θα ενισχυθεί περαιτέρω στις 10,8 μονάδες
Περαιτέρω ενίσχυση του καταναλωτικού κλίματος στην Γερμανία αναμένεται κατά την έναρξη του 2018 το ινστιτούτο GfK, με την αισιοδοξία μεταξύ των καταναλωτών να μην επηρεάζεται από τις δυσκολίες των κομμάτων της χώρας να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (22/12) από το ινστιτούτο, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τον Ιανουάριο του 2018, στις 10,8 μονάδες, έναντι 10,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με το GfK, οι καταναλωτές αναμένουν άνοδο των εισοδημάτων τους, την ίδια στιγμή που οι οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Παρά το γεγονός ότι η συνολική προθυμία των καταναλωτών να προχωρήσει σε αγορές υποχώρησε ελαφρώς, αυτή παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, με τη σταθερή αγορά εργασίας να παρέχει εμπιστοσύνη στους πολίτες.
«Οι καταναλωτές στη Γερμανία εξακολουθούν να εμφανίζουν υψηλά ποσοστά αισιοδοξίας κατά την ολοκλήρωση του 2017», σχολίασε ο ερευνητής του GfK, Rolf Buerkl, προσθέτοντας ότι η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι η οικονομία προωθείται παραδοσιακά από τις εξαγωγές της χώρας, ωστόσο οι δαπάνες των νοικοκυριών έχουν καταστεί βασικός παράγοντας ανάπτυξης κατά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού απασχόλησης και της αύξησης των μισθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης