Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εκλογές στην Καταλονία δοκιμάζουν τα ευρωπαϊκά assets

Οι εκλογές στην Καταλονία δοκιμάζουν τα ευρωπαϊκά assets
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 15:39 ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε κέρδη 0,09% στις 388,72 μονάδες
Οι εκλογές στην Καταλονία, που έχουν γίνει de facto δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία, ήταν ακόμα ένα τεστ για τα ευρωπαϊκά assets, παρ' όλο που υπήρχε μόνο μέτρια αναταραχή στις ισπανικές αγορές και καθόλου στο ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο δείκτης της Μαδρίτης IBEX ανέκαμψε από τις αρχικές του απώλειες 0,6% και παρ' όλο που άλλα μεγάλα χρηματιστήρια της ευρωζώνης δεν επηρεάστηκαν, τα futures της Wall Street άρχισαν να δείχνουν πιο θετική έναρξη της συνεδρίασης.
«Οι εκλογές στην Καταλονία δεν μπορούν να αγνοηθούν βαδίζοντας προς το τέλος του έτους» είπε ο Orlando Green της Credit Agricole και πρόσθεσε ότι «το αποσχιστικό κίνημα έχει περιοριστεί σημαντικά και θα χρειαστεί μια αποφασιστική κίνηση για να το ανακάμψει».
Ωστόσο, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών βρέθηκε και η έγκριση του αμερικανικού φορολογικού νομοσχεδίου από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 15:39 ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε κέρδη 0,09% στις 388,72 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 στις 7.561 μονάδες με κέρδη 0,48%, στο Παρίσι ο CAC με απώλειες 0,01% στις 5.353 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ήταν αμετάβλητος στις 13.070 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης