Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί το bitcoin αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τις αγορές το 2018

tags :
CNBC: Γιατί το bitcoin αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τις αγορές το 2018
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Bapis Group, Michael Bapis, παρά την πιθανή άνοδο της τιμής του bitcoin το επόμενο έτος, οι κίνδυνοι παραμένουν για τους επενδυτές
Το bitcoin έχει αγγίξει πενταψήφια τιμή κατά το τρέχον έτος, με τον αναλυτή αγοράς της Bapis Group, Michael Bapis, να εκτιμά ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί ενδεχόμενο κίνδυνο για τους επενδυτές για το επόμενο έτος, δεδομένης της εξαιρετικής μεταβλητότητάς του.
Η έντονη φρενίτιδα γύρω από το bitcoin έχει οδηγήσει στην άνοδο της τιμής του περισσότερο από +1.500% κατά το 2017, με τον Bapis ωστόσο να «βλέπει» κινδύνους για τους επενδυτές, παρά το γεγονός ότι η τιμή του ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω το 2018.
«Το bitcoin διατηρεί τη δυναμική του προς το παρόν, ωστόσο αυτή μπορεί να αποδειχθεί βραχύβια», ανέφερε ο Bapis, προσθέτοντας ότι «οι κυβερνήσει αρχίζουν ήδη να διερευνούν τη ρύθμιση γύρω από το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων, κάτι που θα δημιουργήσει κίνδυνο για όσους έχουν επενδύσει σε αυτά».
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «τα ερωτηματικά γύρω από τη διαφάνεια του bitcoin παραμένουν και υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές στο χώρο», τονίζοντας εν συνεχεία ότι η τιμή του «είναι εξαριετικά ασταθής και έχει σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές, γεγονός που δε συμβαίνει στις παραδοσιακές αγορές, όπως αυτή των μετοχών και των ομολόγων».
Ο αναλυτής της Bapis Group πρόσθεσε ότι «η αστάθεια μπορεί να προκληθεί από την ελλειπή ενημέρωση των επενδυτών ως προς τη φύση του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, καθώς και τι σημαίνει υποκειμενική προσφορά και ζήτηση».
Ωστόσο, παρά την έντονη αστάθεια που επικρατεί γύρω από το ζήτημα, ο ίδιος εκτιμά ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο 2018.
Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη (21/12) η τιμή του bitcoin υποχωρεί κατά -4,38% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 16.848,10 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης