Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Απαραίτητη η μεταβατική περίοδος στο Brexit ώστε να αποφευχθεί συνοριακό χάος

tags :
Barnier (ΕΕ): Απαραίτητη η μεταβατική περίοδος στο Brexit ώστε να αποφευχθεί συνοριακό χάος
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit τόνισε ότι οι αποκλίσεις στους ρυθμιστικούς κανόνες της Μ. Βρετανίας προκαλούν ανησυχία στις Βρυξέλλες
Ως «απαραίτητη» χαρακτήρισε την μεταβατική περίοδο του Brexit ο αρμόδιος επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, ώστε να αποφευχθεί χάος στο ζήτημα των συνόρων.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα (21/12) στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Barnier τόνισε ότι «η μεταβατική περίοδος του Brexit είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθεί το χάος στα σύνορα», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «οι αποκλίσεις που υπάρχουν στους ρυθμιστικούς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου προκαλούν ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Barnier, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τόινσε ότι οιπαδήποτε προσωρινή μεταβατική περίοδος για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ δεν θα πρέπει να συνεχιστεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020, καθώς παρουσίασε σχέδια για το πώς θα χειριστούν οι Βρυξέλλες την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τη σχετική προσθεσμία ως «λογική» καθώς αποτρέπει τις επιπλοκές που θα προέκυπταν εάν η Βρετανία συνεχίσει να καλύπτεται αποτελεσματικά από όλους τους κανόνες και τις υποχρεώσεις της ΕΕ όταν ξεκινήσει να ισχύει ο επόμενος πολυετής προϋπολογισμός του μπλοκ, το 2021.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Βρετανία δεν θα μπορούσε να έχει μια μετάβαση «a la carte», καθώς «οποιαδήποτε ρύθμιση θα απαιτούσε από τη Βρετανία να συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις υποχρεώσεις που έχει ως μέλος της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης