Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 4 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο 2017

Βρετανία: Σε χαμηλά 4 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο 2017
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου GfK υποχώρησε περαιτέρω κατά μία μονάδα, στις -13 μονάδες
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (21/12) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη σημαντική επιβράδυνση που κατέγραψε η οικονομία κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε περαιτέρων κατά μία μονάδα, στις -13 μονάδες συνολικά, μετά την πτώση -2 μονάδων που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017.
Η σχετική έρευνα αντικατοπτρίζει την επιδείνωση των απόψεων από την πλευρά των καταναλωτών για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς και την περαιτέρω υποχώρηση της προθυμίας τους να πραγματοποιήσουν σημαντικές αγορές, δείγμα τις συνεχιζόμενης συρρίκνωσης στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.
«Οι καταλανωτές οφείλουν να έχουν καλύτερη αντίληψη αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit, καθώς και το πόσο γρήγορα θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού εάν αναστραφεί η πτωτική στάση του καταναλωτικού συναισθήματος», δήλωσε ο επικεφαλής αγοράς του GfK, Joe Staton.
«Κανένα από τα παραπάνω ζητήματα δε θα επιλυθεί γρήγορα, γι αυτό υπάρχει πιθανότητα το 2018 να μας οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα», πρόσθεσε ο Staton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης