Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες στη Wall Street - Στο -0,13% και τις 22.861 μονάδες ο Nikkei

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες στη Wall Street - Στο -0,13% και τις 22.861 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,72% κλείνοντας στις 2.429,83 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες αγορές στην Ασία, μετά την πτώση που σημειώθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη, παρά την έγκριση των φορολογικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Trump.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά -0,13% στις 22.861 μονάδες, παρά την άνοδο του δολαρίου κατά +0,18% έναντι του γεν, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι διατήρησε αμετάβλητη την τρέχουσα νομισματική πολιτική της.
Όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% με ψήφους 8 υπέρ και 1 κατά, καθώς συνεχίζει να εισάγει μεγάλα ποσά μετρητών στον χρηματοπιστωτικό τομέα με την ελπίδα να επιτύχει το στόχο του πληθωρισμού στο 2%.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της τράπεζας διατήρησαν επίσης το στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Ο Goushi Kataoka ψήφισε για άλλη μία φορά κατά της σχετικής απόφασης, επαναδιατυπώνοντας το επιχείρημά του ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν πράττει αρκετά για να επιτύχει τον στόχο της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πιθανότητα επιτάχυνσης του πληθωρισμού στο 2% παραμένει μειωμένη.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας επεκτείνεται με μέτριους ρυθμούς», σχολίασε η Bank of Japan μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.
Παράλληλα, η πτώση που σημειώθηκε στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου άσκησε σημαντικές πιέσεις στον δείκτη KOPSI της Νότιας Κορέας, ο οποίος έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,72% στις 2.429,83 μονάδες, ενώ με πτώση έκλεισε και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, στις 6.060,40 μονάδες.
Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted υποχώρησε κατά -0,15% στις 10.488,97 μονάδες, ενώ στον αντίποδα, ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία ενισχύθηκε κατά +0,99% στις 6.170,22 μονάδες, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την Fitch.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,38% στις 3.300,06 μονάδες, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισε και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,52% στις 29.387,5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης