Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Το bitcoin δεν συνιστά απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Carney (BoE): Το bitcoin δεν συνιστά απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Οι απότομες μετατοπίσεις στην αξία του bitcoin δεν συνιστούν απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο Mark Carney
Οι απότομες μετατοπίσεις στην αξία του bitcoin δεν συνιστούν απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε σήμερα (20/12/2017) ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ), Mark Carney.
Νωρίτερα, το bitcoin σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 10%, υποχωρώντας στο εβδομαδιαίο χαμηλό των 15.800 δολ. στην πλατφόρμα Bitstamp, χάνοντας σχεδόν το ένα πέμπτο της αξίας του από το υψηλό που «άγγιξε» μόλις πριν από τρεις ημέρες.
«Προς το παρόν δεν το αντιμετωπίζουμε ως ζήτημα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», δήλωσε ο Carney στους βουλευτές, προσθέτοντας ότι η συνδυασμένη αξία του bitcoin και των άλλων κρυπτοσυχνοτήτων διαμορφώνεται περίπου στο ήμισυ της κεφαλαιοποίησης της Apple.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αναμένει η ρύθμιση του bitcoin να βρεθεί κάτω από την αρμοδιότητα της BoE.
Όσον αφορά στο Brexit, ο Carney δήλωσε πως χρειάζεται μια γρήγορη συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο, ενώ τόνισε ότι θα επανεξεταστεί η εποπτεία των τραπεζών βάσει της προόδου στις διαπραγματεύσεις.
Ο ίδιος τόνισε ότι η συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προς το συμφέρον της ΕΕ και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης