Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Με ρυθμό χελώνας ο σχηματισμός γερμανικής κυβέρνησης - Σήμερα (20/12) ο οδικός χάρτης

DW: Με ρυθμό χελώνας ο σχηματισμός γερμανικής κυβέρνησης - Σήμερα (20/12) ο οδικός χάρτης
Σήμερα (20/12/2017), η στενή διαπραγματευτική ομάδα καλείται να καθορίσει έναν οδικό χάρτη για τις επόμενες διερευνητικές
Με βήμα σημειωτόν προχωρούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.
Σήμερα (20/12/2017) αρχίζει ακόμα ένας γύρος διερευνητικών επαφών με τους επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων DGB, Reiner Hoffmann, τάχθηκε υπέρ ενός σαφούς προσανατολισμού των συζητήσεων στην κατεύθυνση μεγάλου συνασπισμού.
«Τα κόμματα στις συζητήσεις έχoυν επίγνωση των προκλήσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη» είπε μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa.
«Γι αυτό περιμένω ότι θα καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες για αποτελέσματα μακράς πνοής που στο τέλος της ημέρας θα είναι αρκετά για σχηματισμό κυβέρνησης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σήμερα (20/12/2017) ο οδικός χάρτης

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, τα βλέμματα όλων στρέφονται και πάλι στους πρωταγωνιστές ενός ακόμη γύρου επαφών ενόψει των διερευνητικών που αναμένεται να αρχίσουν εκτός απροόπτου της πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, μια κοπώδης διαδικασία που κινείται με πολύ αργό ρυθμό.
Όπως και πριν από μία εβδομάδα, η σύνθεση του διαπραγματευτικού σχήματος αποτελείται από συνολικά 6 πολιτικούς, τους αρχηγούς της Χριστιανικής Ένωσης CDU/CSU και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος μαζί με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Με το νέο χρόνο στην ομάδα θα προστεθούν κι άλλα κομματικά στελέχη.
Σήμερα (20/12/2017), η στενή διαπραγματευτική ομάδα καλείται να καθορίσει έναν οδικό χάρτη για τις επόμενες διερευνητικές και όλοι έχουν αποδεσμευθεί από τις άλλες υποχρεώσεις τους για την υπόλοιπη ημέρα.
Η υπηρεσιακή καγκελάριος Merkel σκοπεύει, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες από κύκλους του κόμματός της, να θέσει και τους τομείς, γύρω από τους οποίους θα εστιαστούν οι συζητήσεις.
Πρόκειται για τομείς, όπως η Ευρώπη και το μεταναστευτικό, η ψηφιοποίηση, η υγεία και η περίθαλψη, η αγορά εργασίας και κοινωνικά θέματα.
Ο επόμενος διευρυμένος γύρος δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τις 7 Ιανουαρίου, μετά από το καθιερωμένο μικρό συνέδριο του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, αρχές κάθε νέου χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης