Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η πολιτική αλλαγή στη Νότια Αφρική είναι καλά νέα για τους επενδυτές αλλά μην περιμένετε θαύματα

CNBC: Η πολιτική αλλαγή στη Νότια Αφρική είναι καλά νέα για τους επενδυτές αλλά μην περιμένετε θαύματα
CNBC: Η πολιτική αλλαγή στη Νότια Αφρική είναι καλά νέα για τους επενδυτές αλλά μην περιμένετε θαύματα
Ο Cyril Ramaphosa, ο νεοεκλεγείς ηγέτης του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) της Νότιας Αφρικής, μπορεί να προκάλεσε μια θετική αντίδραση στις αγορές, ωστόσο στρατηγικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι δυνατότητες μεταρρύθμισης του νέου προέδρου μπορεί να περιοριστούν από την εγχώρια πολιτική σκηνή αναφέρει το CNBC.
Η νίκη του Ramaphosa "σηματοδοτεί ότι η εποχή του οικονομικού βανδαλισμού υπό τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Jacob Zuma βρίσκεται τώρα στο τέλος της" αναφέρει σε report του το γραφείο συμβούλων Verisk Maplecroft.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά "ο Ramaphosa δεν έχει μια μαγική σφαίρα για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας".
"Η εφαρμογή της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης μπορεί να αμφισβητηθεί λόγω της στενής εγγύτητας στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2019", τονίζει σε report της η UBS.
Ο Ramaphosa αναμένεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νότιας Αφρικής με το ANC το 2019 και χρειάζεται απεγνωσμένα την υποστήριξη των πολιτών, δεδομένης της δημοσκοπικής πτώσης του ANC, κυρίως λόγω των ισχυρισμών διαφθοράς εναντίον της κυβέρνησης.
O Ramaphosa έχει να αντιμετωπίσει επίσης ένα διαιρεμένο κόμμα το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό εμπόδιο στην ενίσχυση της οικονομίας της Νότιας Αφρικής.
Πρώην συνδικαλιστής και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Νότιας Αφρικής, ο Ramaphosa νίκησε την πρώην υπουργό και την πρώην σύζυγό του Jacob Zuma, Nkosazana Dlamini-Zuma για την ηγεσία του ANC.
Η απώλεια της Nkosazana Dlamini-Zuma, δεδομένου ότι συνδέεται με τον κατεστημένο Zuma, φέρνει τον πρώην πρόεδρο του ANC σε πολύ δύσκολη θέση καθώς αντιμετωπίζει σχεδόν 800 κατηγορίες διαφθοράς που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Ενώ πολλοί στρατηγικοί αναλυτές δεν ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι για τη Νότια Αφρική κάτω από την ηγεσία του  Ramaphosa, καθώς υπογραμμίζουν ότι τα προβλήματα της χώρας είναι βαθιά ριζωμένα, αρκετοί εκτιμούν  ότι ο Ramaphosa θα εργαστεί τουλάχιστον για την επίλυση των οικονομικών ζητημάτων.
Σε ανάλυσή της η African Economics, τονίζει ότι "ο Ramaphosa είναι πιθανό να προωθήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο για την αναζωογόνηση της οικονομίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης