Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lufthansa παίρνει την έγκριση της ΕΕ για την απόκτηση της LGW, ιδιοκτησίας της Air Berlin

Η Lufthansa παίρνει την έγκριση της ΕΕ για την απόκτηση της LGW, ιδιοκτησίας της Air Berlin
Την LGW ιδιοκτησίας της Air Berlin αποκτά η Lufthansa
Η Lufthansa πρόκειται να εξασφαλίσει την έγκριση της αντιμονοπωλιακής ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για την εξαγορά της αφερέγγυας θυγατρικής LGW της Air Berlin, αφού συμφώνησε να παραιτηθεί από τα γκισέ του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ και να μην εξαγοράσει νέα αεροσκάφη, όπως δήλωσαν σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2017 δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.
Ο γερμανικός αερομεταφορέας αρχικά ήθελε να αγοράσει την άλλη μονάδα της Air Berlin, την αυστριακή αεροπορική εταιρεία Niki, αλλά εγκατέλειψε το σχέδιο την περασμένη εβδομάδα, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα ασκούσε βέτο στη συμφωνία.
Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της Niki, του τελευταίου ατυχήματος στον κλάδο των αερομεταφορών φέτος μετά την κατάρρευση της Monarch και της Air Berlin.
Η Alitalia έχει επίσης καταθέσει αίτηση για προστασία από αφερεγγυότητα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει προγραμματιστεί να αποφανθεί σχετικά με τη συμφωνία για την LGW μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η LGW είναι ένας περιφερειακός αερομεταφορέας που πούλησε αεροσκάφη με μίσθωση στην Air Berlin.
Έχει κάνει δρομολόγια με σύμβαση μίσθωσης με την Eurowings της Lufthansa, που σημαίνει ότι η Eurowings μισθώνει τα πληρώματα από την LGW.
Τα γκισέ της Niki, μεταξύ των πιο ελκυστικών περιουσιακών στοιχείων της, θα παραμείνουν στην κατοχή της όσο το αυστριακό υπουργείο Μεταφορών εξετάζει την κατάθεσή της για πτώχευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης