Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει στον «αέρα» η συμφωνία Nissan - Μεγάλης Βρετανίας μετά το Brexit

Παραμένει στον «αέρα» η συμφωνία Nissan - Μεγάλης Βρετανίας μετά το Brexit
Η επιστολή θα κυκλοφορήσει μόλις ξεπεραστούν πλέον τα εμπορικά εμπιστευτικά στοιχεία για την Nissan
Μία επιστολή που έστειλε η βρετανική κυβέρνηση στην Nissan πριν από ένα χρόνο και προσέφερε διαβεβαιώσεις για μετά το Brexit, η οποία βοήθησε σημαντικά να εξασφαλιστεί μία επένδυση από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και να επισημοποιηθεί άμεσα.
Η Nissan ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα κατασκευάσει το επόμενο μοντέλο Qashqai και ένα νέο μοντέλο X-Trail στη βορειοδυτική Αγγλία.
Όπως υποστήριξε πηγή στο Reuters, στην επιστολή της η Βρετανία υποσχέθηκε στη Nissan πρόσθετη υποστήριξη σε περίπτωση που η αναχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπληττε την ανταγωνιστικότητα της μονάδας.
Η επιστολή προκάλεσε ανησυχίες για μυστικές συμφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και εταιρειών, ενώ ο υπουργός Εμπορίου Greg Clark υποσχέθηκε να απελευθερώσει το έγγραφο μόλις θα είναι επικαιροποιημένο.
"Ο υπουργός Greg Clark κατέστησε σαφές ότι η επιστολή θα κυκλοφορήσει μόλις ξεπεραστούν πλέον τα εμπορικά εμπιστευτικά στοιχεία για την εταιρεία.
Τα εμπορικά εμπιστευτικά στοιχεία είναι σε εξέλιξη", ανέφερε ένας υπάλληλος.
"Παραμένουμε σε επαφή με την εταιρεία για αυτά τα θέματα.
Είναι σημαντικό να μην απελευθερώσουμε πρόωρα πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη θέση ανταγωνιστικότητας της Nissan".
Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τότε ότι η υποστήριξη και οι διαβεβαιώσεις από τις αρχές της επέτρεψαν να λάβει την επενδυτική απόφαση.
Ο Clark είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη Nissan τον Ιούλιο "για να συζητήσει την επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία", σύμφωνα με επίσημο πηγές του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης