Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Η Κίνα πρέπει να ασκήσεις περισσότερες πιέσεις στη Β. Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα

Ιαπωνία: Η Κίνα πρέπει να ασκήσεις περισσότερες πιέσεις στη Β. Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας εκτιμά ότι η Κίνα μπορεί να προβεί σε περαιτέρων κινήσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ
Έκκληση προς την Κίνα ώστε να αυξήσει τις πιέσεις που ασκεί απέναντι στη Βόρεια Κορέα ζήτησαν τόσο η Ιαπωνία, όσο και η Νότια Κορέα, προκειμένου η Πιονγιάνγκ να τερματίσει το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.
Όπως ανέφερε σήμερα (19/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Taro Kono, μετά από συνάντηση που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Kang Kyung-wha, παρά την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ από την πλευρά της Κίνας για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, το Πεκίνο θα μπορούσε να πράξει ακόμα περισσότερα ώστε να ασκήσει πιέσεις στην Πιονγιάνγκ.
«Η Κίνα εφαρμόζει επί του παρόντος τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, αλλά πιθανών να μπορεί να πράξει περισσότερα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Kono, ο οποίος συμφώνησε μαζί με τον Kang να «ασκήσουμε σταθερή πίεση στη Βόρεια Κορέα».
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η Κίνα αποτελούσε παραδοσιακό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, προκάλεσε την πλήρη καταδίκη της από πλευράς Πεκίνου.
Παράλληλα, και η πλευρά των ΗΠΑ έχει ζητήσει επανειλλημμένως από την Κίνα να αυξήσει τις πιέσεις της, διακόπτοντας κάθε εμπορικό και διπλωματικό δεσμό με τη Βόρεια Κορέα, καθιστώντας δυσκολότερη την χρηματοδότηση των οπλικών της προγραμμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης