Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Monte dei Paschi προχώρησε σε διορισμό νέου προέδρου και Δ.Σ.

Η Monte dei Paschi προχώρησε σε διορισμό νέου προέδρου και Δ.Σ.
Η Monte dei Paschi σημείωσε καθαρή απώλεια ύψους 3 δισ. ευρώ κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους
Σε διορισμό νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλιού προχώρησε η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η Monte dei Paschi di Siena, που διασώθηκε από το χείλος της κατάρρευσης έπειτα από κρατική διάσωση, για να αναλάβουν την καθοδήγηση προς την ανάκαμψη.
Οι μέτοχοι τη Δευτέρα διόρισαν τη Stefania Bariatti ως πρόεδρο στη θέση του Alessandro Falciai, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την τράπεζα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα διοικήσει την τράπεζα έως το 2019, θα αποτελείται από 14 μέλη σε σχέση με τα σημερινά 13.
"Η σημερινή συνάντηση των μετόχων κλείνει μία περίοδο αβεβαιότητας που διήρκεσε πέντε χρόνια", δήλωσε ο Falciai, ο οποίος χαρακτήρισε την περίοδο την πιο θορυβώδη στην ιστορία της τράπεζας.
Ο Marco Morelli, πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Αμερικής Merrill Lynch στην Ιταλία, διόρισε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Monte dei Paschi τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Morelli δήλωσε στους μετόχους ότι η ανάκτηση κερδοφορίας θα χρειαζόταν πολύ καιρό, για να μπορέσει η τράπεζα να αποκαταστήσει τα έτη της συνολικής εμπορικής αδράνειας.
Η Monte dei Paschi σημείωσε καθαρή απώλεια ύψους 3 δισ. ευρώ κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σημειώνοντας αποπληρωμές δανείων ύψους περίπου 4,8 δισ. ευρώ.
Νωρίτερα το 2017, η τράπεζα υπέβαλε ένα πενταετές σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο περιλαμβάνει την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, για να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει κρατική ενίσχυση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης