Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Toyota θέλει όλα τα αυτοκίνητά της να έχουν ηλεκτρική ή υβριδική επιλογή έως το 2025

Η Toyota θέλει όλα τα αυτοκίνητά της να έχουν ηλεκτρική ή υβριδική επιλογή έως το 2025
Η Toyota προσδοκά τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις του ομίλου μέχρι το 2030
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota δεσμεύτηκε ότι το σύνολο της παραγωγής της θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση έως το 2025.
Σε δελτίο Τύπου τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, η Toyota δήλωσε ότι προσδοκά τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις του ομίλου μέχρι το 2030, με στόχο όγκου περίπου 5,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως.
Η Toyota δήλωσε επίσης ότι θα έχει πάνω από 10 διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθαρού τύπου μπαταρίας προς πώληση από το 2020, με την Κίνα την πρώτη αγορά στόχο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει το φάσμα των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ινδία σε "σταδιακή" βάση.
Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε ότι μέχρι το 2025 δεν θα αναπτύξει πλέον κανένα αυτοκίνητο Toyota ή Lexus που δεν θα είναι "αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο μοντέλο ή δεν θα προσφέρει ηλεκτροκίνητη επιλογή".
Η Toyota δήλωσε ότι συνεργάζεται επίσης με την Panasonic για να μειώσει το βάρος και το κόστος των μπαταριών, τονίζοντας ότι αναμένεται οι "μπαταρίες στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς" να διατίθενται στο εμπόριο μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (OICA), η Toyota ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων το 2016, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα.
Η ίδια η εταιρεία δήλωσε ότι έως σήμερα έχει παράγει περισσότερα από 11 εκατομμύρια οχήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρική τεχνολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης