Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Kaspersky Lab μηνύει την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού της

ΗΠΑ: Η Kaspersky Lab μηνύει την κυβέρνηση Trump για την απαγόρευση του λογισμικού της
Η Kaspersky Lab έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει δεσμούς με οποιαδήποτε κυβέρνησ
Η ρωσική εταιρεία προστασίας από ιούς στο διαδίκτυο, Kaspersky Lab, άσκησε δίωξη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στην κυβέρνηση του Trump σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι η αμερικανική κυβέρνηση της έχει στερήσει τα δικαιώματα της δίκαιης διαδικασίας, απαγορεύοντας το λογισμικό της από κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Η αγωγή είναι η τελευταία προσπάθεια της Kaspersky Lab να καταρρίψει τους ισχυρισμούς, ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό την επιρροή του Κρεμλίνου.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε τον Σεπτέμβριο 2017 οδηγία προς τις αμερικανικές πολιτικές υπηρεσίες, να καταργήσουν το λογισμικό Kaspersky Lab από τα δίκτυα υπολογιστών τους, εντός 90 ημερών.
Η εντολή ήρθε εν μέσω ανησυχίας αξιωματούχων των ΗΠΑ, ότι το λογισμικό θα μπορούσε να επιτρέψει τη ρωσική κατασκοπία και να απειλήσει την εθνική ασφάλεια.
Η απαγόρευση επισημοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν ο πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε τροπολογία που απαγορεύει το λογισμικό της Kasperky Lab, να χρησιμοποιείται σε πολιτικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς.
Η Kaspersky Lab έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει δεσμούς με οποιαδήποτε κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει καμία κυβέρνηση να διαπράξει κατασκοπεία.
"Η DHS έχει βλάψει τη φήμη και την εμπορική αξία της Kaspersky Lab χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης από την εταιρεία", ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας, Eugene Kaspersky.
Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των κατηγοριών, η εταιρεία δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα διαθέσει τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού της και τις μελλοντικές ενημερώσεις για επιθεώρηση από ανεξάρτητες αρχές.
Οι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυτό το βήμα, αν και είναι ευπρόσδεκτο, δεν θα ήταν αρκετό.
Η αγωγή ασκήθηκε σε Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην περιφέρεια της Κολούμπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης