Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Volkswagen εγκαθιστά 2.800 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

ΗΠΑ: Η Volkswagen εγκαθιστά 2.800 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
H Volkswagen θα επενδύσει συνολικά 2 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για «καθαρή» υποδομή
Η μονάδα της Volkswagen στις ΗΠΑ, Electrify America δήλωσε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει 2.800 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 17 από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται σε περίπου 500 τοποθεσίες, με περίπου το 75% σε χώρους εργασίας και τους υπόλοιπους σε πολυκατοικίες και οικισμούς.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε να δαπανήσει 800 εκατ. δολάρια μόνο στην Καλιφόρνια και συνολικά 2 δισ. δολάρια σε όλη τη χώρα για «καθαρή» υποδομή, ως μέρος της συμφωνίας της μετά την παραδοχή της παραποίησης των εκπομπών ντίζελ.
"Ένας από τους μεγαλύτερους φραγμούς στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων στη μαζική αγορά είναι η πρόσβαση στους φορτιστές", ανέφερε σε δήλωσή του ο Mark McNabb, διευθύνων σύμβουλος της Electrify America.
Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η General Motors και η Ford, ανακοίνωσαν τα σχέδια τους να ξεκινήσουν μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.
Ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η αυτοκινητοβιομηχανία για τη μαζική υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η έλλειψη υποδομής από τα κράτη για χρήση από τους καταναλωτές.
"Δεν υπήρξε ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του αριθμού των σταθμών φόρτισης", δήλωσε στο Reuters στέλεχος του κλάδου.
"Αυτή είναι μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να συμβάλουμε στη δημιουργία της υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων που χρειαζόμαστε στις ΗΠΑ"
Το σκάνδαλο για τις εκπομπές ντίζελ έχει μέχρι στιγμής κοστίσει το Volkswagen έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης