Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Καταβάλει 100 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για να διευθετήσει φορολογική εκκρεμότητα

Amazon: Καταβάλει 100 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για να διευθετήσει φορολογική εκκρεμότητα
Η Amazon θα πληρώσει συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ για την επίλυση της διαφοράς στην Ιταλία
Φορολογική αρχή της Ιταλίας δήλωσε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 ότι είχε συνάψει συμφωνία με τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών απαιτήσεων που καλύπτουν την περίοδο 2011-2015.
Η Amazon θα πληρώσει συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ για την επίλυση της διαφοράς, δήλωσε η φορολογική υπηρεσία σε ανακοίνωση.
Τον Απρίλιο, η φορολογική υπηρεσία του Μιλάνου δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος διαδικτυακός ιστότοπος λιανικής πώλησης στον κόσμο, είχε απαλλαχθεί από φόρους στην Ιταλία ύψους 120-130 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγή στο Reuters.
Την εποχή εκείνη, η Amazon είπε ότι τα κέρδη της στην Ιταλία, για τα οποία καταβάλλονται φόροι, ήταν χαμηλά λόγω των σημαντικών επενδύσεών της στη χώρα.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε σε δήλωσή της την Παρασκευή ότι είχε συνάψει συμφωνία με τις αρχές "για θέματα του παρελθόντος", χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
"Τον Μάιο του 2015 ... δημιουργήσαμε μία ιταλική θυγατρική που καταγράφει όλα τα έσοδα, τα κέρδη των εξόδων και οφείλει να φορολογείται στην Ιταλία για τις λιανικές πωλήσεις της", ανέφερε.
Επίσης έχει επενδύσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ από τότε που ιδρύθηκε στη χώρα το 2010 και απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης