Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Nvidia θα εξακολουθήσει να επωφελείται από την έκρηξη των ψηφιακών νομισμάτων

Η Nvidia θα εξακολουθήσει να επωφελείται από την έκρηξη των ψηφιακών νομισμάτων
Η Nvidia παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις για την κρυπτογράφηση
Ορισμένοι αναλυτές έχουν ήδη ζητήσει το τέλος της κρυπτογράφησης για τη Nvidia, αλλά ο Mitch Steves, αναλυτής της RBC Capital Markets, σκέφτεται διαφορετικά.
"Ενώ η αγορά Ethereum μποφρεί να εξασθενίσει, είμαστε σίγουροι ότι θα ανοίξει επίσης στο ελάχιστο", δήλωσε ο Steves.
Ο Steves υποστηρίζει ότι τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα το bitcoin και το ethereum, μπορεί να μην υποστηρίζονται από τις κάρτες γραφικών της Nvidia το επόμενο έτος, αλλά τα υπόλοιπα νομίσματα θα μπορούν.
Οι ανθρακωρύχοι (εκείνοι που κάνουν τις συναλλαγές) της κρυπτογράφησης γεννήθηκαν παράλληλα με το bitcoin το 2009 και γρήγορα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τύπος μαθηματικών που απαιτείται για την εξόρυξη των ψηφιακών νομισμάτων, λυνόταν γρηγορότερα με την εισαγωγή καρτών γραφικών που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη βελτίωση των γραφικών των βιντεοπαιχνιδιών.
Η Nvidia, καθώς και η αντίπαλη AMD, κέρδισαν κατά κράτος από αυτή την τάση.
Όμως, καθώς ο αριθμός των ανθρακωρύχων αυξήθηκε και η διαδικασία εξόρυξης έγινε πιο δύσκολη, μειώθηκε η επίδραση ενός τσιπ γραφικών.
Τώρα, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα «ορυχεία» που μεγιστοποιούν την αναλογία κατανάλωσης ρεύματος προς επεξεργαστική ισχύ, καθώς το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί εύκολα να αντισταθμίσει τα οφέλη της αναποτελεσματικής εξόρυξης.
Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, όπως μετράται από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον κερδοφόρο για ένα «ορυχείο» με μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), αλλά σύντομα θα μεταβεί σε σύστημα "proof of stake" (απόδειξη συμμετοχής) για την επαλήθευση πληρωμών.
Αυτό θα μειώσει σημαντικά την επίδραση που θα έχει μία GPU στη διαδικασία εξόρυξης.
Η επαλήθευση πληρωμών του Ethereum θα γίνεται σύντομα μέσω ενός είδους συστήματος ψηφοφορίας και όχι ενός αγώνα για να βρεθεί η απάντηση σε ένα περίπλοκο μαθηματικό πρόβλημα, που είναι η τρέχουσα μέθοδος επαλήθευσης.
Εξαιτίας αυτής της αλλαγής, οι αναλυτές έχουν προαναγγείλει το τέλος των χρυσών ημερών κρυπτογράφησης για τους κατασκευαστές chip.
Όμως, τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες.
Η εβδομάδα ρεκόρ του Litecoin συνεχίζεται, και το ripple απλά ξεπέρασε το litecoin για να γίνει το τέταρτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης.
Οι τιμές πιθανόννα κινηθούν υψηλότερα σε πολλά από τα εναλλακτικά νομίσματα, λόγω του μεγάλου αριθμού νέων επενδυτών στη βιομηχανία, δήλωσε ο Steves.
Η Cboe άρχισε να προσφέρει τα πρώτα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με bitcoin και η CME σύντομα θα ακολουθήσει.
Οι επαναλήψεις της τεχνολογίας bitcoin, οι οποίες είναι ταχύτερες, πιο σίγουρες και λιγότερο ασταθείς, δοκιμάζονται στις μικρότερα κρυπτονομίσματα, είπε ο Steves, γεγονός που θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ενίσχυση της εμπιστοσύνης.
Ο Steves βλέπει μια μακροπρόθεσμη αξία ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά κρυπτογράφησης, η οποία σήμερα βρίσκεται στα 500 δισ. δολάρια.
Μακροπρόθεσμα, η αποκεντρωμένη τεχνολογία που οδηγεί όλα τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να διαρρεύσει σε άλλες περιοχές του κόσμου και να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για κάρτες γραφικών από τις Nvidia και AMD.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης