Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ευελπιστούμε η Β. Κορέα να αποδεχθεί την πρότασή μας για διεξαγωγή συνομιλιών

ΗΠΑ: Ευελπιστούμε η Β. Κορέα να αποδεχθεί την πρότασή μας για διεξαγωγή συνομιλιών
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Joseph Yun, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει της προθέσεις της Πιονγιάνγκ χωρίς έναν πραγματικό διάλογο
Τη ελπίδα του ότι η Βόρεια Κορέα θα αποδεχθεί την πρόταστη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson, για τη διεξαγωγή συνομιλιών εξέφρασε σήμερα (15/12) ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το ζήτημα, Joseph Yun, παρά τη σχετική διάψευση στην οποία είχε προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες ο Λευκός Οίκος.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Yun ενώπιον δημοσιογράφων στην Μπανγκόκ, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς προϋποθέσεις, και θα εξυπηρετούσαν τη διπλή προσέγγιση της Ουάσινγκτον να ασκήσει πιέσεις αλλά και παράλληλα να δεσμεύσει την Πιονγιάνγκ για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ωστόσο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι είναι ασαφές ακόμα εάν η Βόρεια Κορέα είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συνομιλίες έπειτα από μία περίδιο πυρηνικής δραστηριότητας, λέγοντας χαρακτηστιστικά ότι «είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουμε ποια είναι η πρόθεσή τους χωρίς έναν πραγματικό διάλογο».
«Νομίζω ότι αυτό που εννοούσε ο Tillerson είναι ότι θέλουμε να έχουμε διάλογο μαζί τους», ανέφερε ο Yun, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και ελπίζουμε ότι θα συμφωνήσουν στην διεξαγωγή του».
Παράλληλα, εξέφραση την ελπίδα του ότι η διπλωματία επί του ζητήματος έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά της για να προχωρήσει «προτού ληφθούν υπόψην τα επόμενα βήματα».
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη (12/12) ο Tillerson δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα χωρίς προϋποθέσεις, με στόχο τον περιορισμό του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της χώρας.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να αντικρούσει την πρόταση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, τονίζοντας ότι πριν συμβεί κάτι τέτοιο, η Βόρεια Κορέα πρέπει όχι μόνο να αποφύγει πρώτα τις προκλήσεις, αλλά και να προβεί σε «ειλικρινείς και ουσιαστικές ενέργειες προς την αποπυρηνικοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης