Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τις «ευχές» Trump η συμφωνία εξαγοράς της 21st Century Fox από την Disney

Με τις «ευχές» Trump η συμφωνία εξαγοράς της 21st Century Fox από την Disney
Ο Trump συχνά επαινεί το Fox News, το συντηρητικό καλωδιακό κανάλι ειδήσεων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υποστηρίζει τη συμφωνία με την οποία η Walt Disney εξαγοράζει τις κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και διεθνείς επιχειρήσεις 21st Century Fox του Rupert Murdoch, όπως δήλωσε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 ο Λευκός Οίκος.
"Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Rupert Murdoch, τον συγχαίρει για τη συμφωνία και πιστεύει ότι, για να χρησιμοποιήσω ένα από τα αγαπημένα λόγια του προέδρου, αυτό θα μπορούσε να είναι σπουδαίο για τις θέσεις εργασίας και σίγουρα προσβλέπει και ελπίζει να δει πολλά περισσότερα", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders στους δημοσιογράφους.
Η συμφωνία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την αντιμονοπωλιακή έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο διευθύνεται από αξιωματούχο διορισμένο από τον Trump.
Ο Trump συχνά επαινεί το Fox News, το συντηρητικό καλωδιακό κανάλι ειδήσεων που του παρέχει ευνοϊκή κάλυψη και ανήκει επίσης στον Murdoch αλλά δεν περιλαμβάνεται στην πώληση, ενώ είναι λιγότερο ενθουσιώδης, για τις συγχωνεύσεις εταιρειών που διαθέτουν δελτία ειδήσεων που του έχουν έχει ασκήσει κριτική.
Ο πρόεδρος διαμαρτύρεται για την προτεινόμενη συγχώνευση της AT&T και της Time Warner, η οποία επί του παρόντος διεκπεραιώνεται αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης ενάγεται για να εμποδίσει τη συμφωνία.
Η Time Warner διαθέτει το δίκτυο ειδήσεων CNN, το οποίο ο Trump λέει συχνά ότι μεταδίδει "fake news ".
Ο Trump εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Amazon ενώ η κυβέρνηση αναθεωρούσε την εξαγορά της Whole Foods, μια συμφωνία που τελικά εγκρίθηκε.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos είναι κύριος μέτοχος της εφημερίδας The Washington Post, η οποία επικρίνει τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης