Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η αγορά αυτοκινήτων θα επιβραδυνθεί στο 3% το 2018

Κίνα: Η αγορά αυτοκινήτων θα επιβραδυνθεί στο 3% το 2018
Οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρο τον κλάδο είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 3,5% το 2017
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η μεγαλύτερη στον κόσμο, αναμένεται να σημειώσει αργή ανάπτυξη περίπου 3% την επόμενη χρονιά, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, που θα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο έτος της χαλαρής ανάπτυξης.
Φέτος, οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρο τον κλάδο είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 3,5%, πιο κάτω από το στόχο του 5%, δήλωσε ο Xu Haidong στην κρατική τηλεόραση.
Αυτό υπολείπεται της αύξησης του 13,7% το 2016, καθώς οι τοπικές και διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες, παλεύουν με μια σημαντική μετατόπιση που ξεκίνησε από το Πεκίνο, προς όλα τα ηλεκτρικά οχήματα και τα plug-in υβρίδια, επίσης γνωστά ως νέα ενεργειακά οχήματα.
Οι πωλήσεις οχημάτων της Κίνας αυξήθηκαν κατά 0,7% το Νοέμβριο και οι πωλήσεις τους πρώτους 11 μήνες του έτους αυξήθηκαν στα 25,8 εκατομμύρια οχήματα, ενισχυμένες κατά 3,6%.
Ένας τομέας που ενισχύθηκε σημαντικά είναι τα οχήματα νέας ενέργειας (NEVs), τα οποία παρουσίασαν πωλήσεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου αυξημένες κατά 51,4% και είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχουν το στόχο των 700.000 πωλήσεων το 2017.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κίνας έχουν θέσει αυστηρές ποσοστώσεις παραγωγής και πωλήσεων για τα NEV που πρέπει να πληρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες από το 2019, μία κίνηση που έχει θορυβήσει τις εταιρείες για να ανταπεξέλθουν στα καινούργια κριτήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης