Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Ομοφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τις κυρώσεις στη Ρωσία - «Όχι» της ΕΕ στην κίνηση Trump για Ιερουσαλήμ

tags :
Tusk: Ομοφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τις κυρώσεις στη Ρωσία - «Όχι» της ΕΕ στην κίνηση Trump για Ιερουσαλήμ
Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στην Ευρώπη εγκρίθηκε από τους αρχηγούς της ΕΕ
Την παράταση των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία ενέκριναν και μάλιστα ομόφωνα οι ηγέτες της ΕΕ κατά τη σημερινή (14/12) πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Επιπρόσθετα και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο κ. Tusk υπογράμμισε ότι οι ηγέτες της Ενωσης παραμένουν πιστοί στην απόφαση ότι η λύση για την Ιερουσαλήμ θα πρέπει να γίνει υπό το πρίσμα ότι υπάρχουν δύο χώρες στην περιοχή.
Ως εκ τούτου η ΕΕ δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα μόνο του Ισραήλ.
Παράλληλα ο κ. Tusk ανέφερε ότι η ΕΕ έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή μίας κοινής αμυντικής πολιτικής, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της Permanent Structures Cooperation (PESCO).
Όπως τόνισε ο κ. Tusk «για πολλά χρόνια υπήρχε ο φόβος ότι η PESCO (στην οποία συμμετέχουν 25 κράτη) θα οδηγούσε σε αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ.
Όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Η ύπαρξη ισχυρής αμυντικής θωράκισης στην Ευρώπη είναι υπέρ του ΝΑΤΟ.
Γι’ αυτό και η δημιουργία της PESCO δεν αποτελεί απλά καλή είδηση για τους Ευρωπαίους αλλά και μία εξαιρετική είδηση για τους συμμάχους μας.
Ταυτόχρονα είναι μία πολύ κακή είδηση για τους εχθρούς μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης