Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις «πάγωσαν» την ελληνική οικονομία

Spiegel: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις «πάγωσαν» την ελληνική οικονομία
Οι Έλληνες στους δρόμους κατά της λιτότητας, σύμφωνα με το Spiegel
Στη σημερινή (14/12) πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και στη διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα εξαιτίας της, αναφέρεται δημοσίευμα του Spiegel.
Όπως αναφέρει οι κινητοποιήσεις γίνονται προκειμένου οι Έλληνες να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τους επιπλέον φόρους που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, βάσει στοιχείων της ελληνικής αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν και για τον νέο νόμο που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και που έχει στόχο να επιβάλλει νέους κανόνες αναφορικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο νόμος αυτός αναμένεται ότι θα επιστρέψει στο ελληνικό κοινοβούλιο εντός των επόμενων εβδομάδων.
Πάντως, τονίζει το Spiegel, σε κάθε ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει ότι «θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας», ενώ ευελπιστεί ότι η Ελλάδα θα εξέλθει χωρίς προβλήματα του τρίτου μνημονίου το οποίο ολοκληρώνεται, τυπικά, τον Αύγουστο του 2018.
«Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν χάσει άνω του 25% του εισοδήματός τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας 7ετίας.
Η ανεργία υποχωρεί, αλλά βρίσκεται στο 20%, δηλαδή είναι υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Περισσότεροι από 180.000 επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα», καταλήγει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης