Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Δεν αναμένεται εμπορική συμφωνία το 2017 με τις χώρες της Ν. Αμερικής

ΕΕ: Δεν αναμένεται εμπορική συμφωνία το 2017 με τις χώρες της Ν. Αμερικής
Χωρίς συμφωνία η ΕΕ με τη Mercosur 
Οι διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εμπορικού οργανισμού της Νότιας Αμερικής Mercosur, θα επεκταθούν το 2018, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και των δύο πλευρών, αφού οι Ευρωπαίοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να αναλύσουν τις προτεινόμενες αλλαγές.
Οι διαπραγματευτές για τη Mercosur - που περιλαμβάνουν την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη - ανέφεραν στους ευρωπαίους ομολόγους τους, ορισμένες βελτιώσεις που θα ήθελαν να κάνουν στις προσφορές τους, κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο περιθώριο της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο Μπουένος Άιρες αυτή την εβδομάδα.
Ωστόσο, η ΕΕ δεν βελτίωσε την προσφορά της για τον καθορισμό ποσοτήτων εισαγωγής για το βόειο κρέας και την αιθανόλη, δύο μεγάλες εξαγωγές της Mercosur, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουρουγουάης.
Ο γεωργικός κλάδος σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιρλανδία, εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις για την αύξηση των εισαγωγών.
"Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι πρέπει να ελέγχουν και να είναι σίγουροι ότι έχουν υποστήριξη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προτάσεις που παρουσιάσαμε", ανέφερε ο Βραζιλιάνος υπουργός Εξωτερικών Aloysio Nunes σε δημοσιογράφους.
Τα μέλη της Mercosur ελπίζουν να ανακοινώσουν ένα πολιτικό πλαίσιο για μια συμφωνία είτε στη συνεδρίαση του ΠΟΕ, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, είτε στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στη Μπραζίλια στις 21 Δεκεμβρίου.
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Cecilia Malmstrom δήλωσε ότι τα δύο μέρη ήταν "εβδομάδες μακριά" από την ανακοίνωση μιας συμφωνίας, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να χρειάζεται να το εξηγήσει στις χώρες μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
"Δεν είμαστε απλά ακόμα κοντά σε συμφωνία" είπε στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης