Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Κατά 170 χιλ. βαρέλια ημερησίως αυξήθηκε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Νοέμβριο 2017

ΙΕΑ: Κατά 170 χιλ. βαρέλια ημερησίως αυξήθηκε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Νοέμβριο 2017
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η συνολική παγκόσμια παραγωγή για τον Νοέμβριο ανήλθε στα 97,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/12) στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), υπονομεύοντας τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών που πραγματοποιεί.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 170 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 97,8 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην άνοδο της παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ και τις αυξημένες δραστηριότητες γεωτρήσεων.
Μάλιστα, η έκθεση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να επεκτείνουν τη συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή τους μέχρι τα τέλη του 2018, στην προσπάθειά τους να μειώσουν περαιτέρω τα υπέρογκα αποθέματα πετρελαίου που ασκούν πιέσεις στις τιμές από το 2014.
Ωστόσο, παρά την σχετική άνοδο, η παραγωγή εντός ΟΠΕΚ υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στα 32,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως, λόγω της χαμηλότερης παραγωγής σε Σαουδική Αραβία, Αγκόλα και Βενεζουέλα, καθώς και των υψηλότερων ποσοστών συμμόρφωσης των μελών απέναντι στη συμφωνία.
Σε ότι αφορά το 2018, ο IEA προειδοποιεί ότι μπορεί η προσπάθεια του ΟΠΕΚ να μην είναι τοσο επιτυχημένη σε σύγκριση με το τρέχον έτος, προβλέποντας ότι η συνολική προσφορά ενδέχεται να υπερβεί τη ζήτηση κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο εξάμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης