Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong un: Η Β. Κορέα θα γίνει η ισχυρότερη πυρηνική στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως

tags :
Kim Jong un: Η Β. Κορέα θα γίνει η ισχυρότερη πυρηνική στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως
Έτοιμες για διαπραγματεύσεις χωρίς όρους εκ των προτέρων δηλώνουν οι ΗΠΑ
Την πρόθεση και την αποφασιστικότητα του να καταστήσει τη Βόρεια Κορέα την ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο εξέφρασε ο Kim Jong un όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Kim Jong un κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργαζόμενους στο βορειοκορεάτικο πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων, υποστήριξε ότι η χώρα του «θα προχωρήσει μπροστά νικηφόρα και θα γίνει η ισχυρότερη πυρηνική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο».
Υπενθυμίζεται ότι στις 28/11 η Β. Κορέα εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), ο οποίος ήταν ικανός να πλήξει το σύνολο της επικράτειας των ηπειρωτικών ΗΠΑ.
Αυτή η εκτόξευση ήταν που ώθησε τον Kim Jong un να υποστηρίξει ότι η Β. Κορέα έγινε πλέον πυρηνική δύναμη και τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει έντονα, επιβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας.
Πάντως, ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα χωρίς να θέτουν «κανέναν όρο εκ των προτέρων», αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει αρκετές φορές τη Β. Κορέα με ολοσχερή καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης