Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΕ Donald Tusk για το προσφυγικό

Αβραμόπουλος: Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΕ Donald Tusk για το προσφυγικό
Απαράδεκτη η πρόταση Tusk για κατάργηση ποσοστόσεων στο προσφυγικό, τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος
Σφοδρή επίθεση ενάντια στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, εξαπέλυσε ο Έλληνας Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτηρίζοντας την πρόταση Tusk για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο προσφυγικό ως «απαράδεκτη» και «αντιευρωπαϊκή».
«H θέση μου είναι σαφέστατη.
Το έγγραφο του Tusk είναι απαράδεκτο.
Είναι αντι-ευρωπαϊκό και αγνοεί όλη την εργασία που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί» ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.
Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να υποστηρίζει «την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές».
«Αυτό το κείμενο υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ΕΕ, την αλληλεγγύη.
Χωρίς αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει.
Αυτός ο όρος αναφέρεται στα ιδρυτικά κείμενα των Συνθηκών» υπογράμμισε ο Δ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αναλαμβάνεται από μεμονωμένα κράτη-μέλη, αλλά αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα.
«Η επιτυχία στη διαχείριση της κρίσης είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης και των κοινών μας προσπαθειών, των οργανισμών και όλων των κρατών-μελών» υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος, ενώ επισήμανε ότι δεν θα πρέπει μπορεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων να αντικαταστήσει την προστασία των προσφύγων.
«Είναι νομική και ηθική μας υποχρέωση.
Δεν χτίζουμε μια Ευρώπη-φρούριο» επισήμανε, ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι η μετεγκατάσταση δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς πάνω από 32.000 ατόμων έχουν μετεγκατασταθεί, και μάλιστα πάνω από το 90% των επιλέξιμων.
Καταλήγοντας ο επίτροπος για τη Μετανάστευση έστειλε μήνυμα στα κράτη-μέλη της ΕΕ ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη αλά καρτ» και ότι «χρειάζεται να σφυρηλατήσουμε ενότητά μας και όχι να ενισχύουμε αντιευρωπαϊκές τοποθετήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης