Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Αυξάνει τον στόχο τόσο για το μέρισμα όσο και για τη μείωση των NPLs

tags :
UniCredit: Αυξάνει τον στόχο τόσο για το μέρισμα όσο και για τη μείωση των NPLs
Η UniCredit στοχεύει τα NPLs να μειωθούν στο 7,8% των συνολικών δανείων έως το 2019
Σε αύξηση τόσο του στόχου για το μέρισμα που θα δώσει στους μετόχους της το 2019 όσο και αυτού της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων προχώρησε ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος UniCredit.
Η παραπάνω αναβάθμιση αποτελεί τμήμα της στρατηγικής του επικεφαλής του ομίλου, Jean Pierre Mustier ο οποίος από το 2016 που ανέλαβε τα ηνία έχει προχωρήσει σε πώληση assets και κλείσιμο υποκαταστημάτων, ενώ προχώρησε σε μία πετυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 13 δισ. ευρώ το 2017.
Επικαιροποιώντας το 3ετές της σχέδιο η τράπεζα ανακοίνωσε ότι για το 2019 έχει στόχο καθαρά κέρδη 4,7 δισ. ευρώ και βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 12,5%.
Οι μέτοχοί της θα λάβουν το 2019 ως μέρισμα το 30% των ετήσιων κερδών της, ενώ η προηγούμενη πρόταση ήταν για 20%.
Μάλιστα η τράπεζα διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό θα φθάσει, μετά το 2019, στο 50%, εάν, όμως, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας παραμείνει στο 12,5%.
Η τράπεζα ολοκλήρωσε σήμερα 12/12 την τελευταία φάση της πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων 17,7 δισ. ευρώ.
Στόχος επίσης είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να μειωθούν κατά επιπλέον τέσσερα δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2019, με το ποσοστό τους να φθάνει στο 7,8% των συνολικών δανείων (έναντι προηγούμενου στόχου για 8,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης