Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny: Η ΕΕ πρέπει να ορίσει ρυθμιστικούς κανόνες για το bitcoin

Nowotny: Η ΕΕ πρέπει να ορίσει ρυθμιστικούς κανόνες για το bitcoin
Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασε πάνω από 20% στο υψηλό των 18.700 δολαρίων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο ρύθμισης του bitcoin, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 το μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ewald Nowotny, επικαλούμενος τον κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε από 1.000 δολάρια στην αρχή του 2017 σε πάνω από 16.000 δολάρια, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασε πάνω από 20% στο υψηλό των 18.700 δολαρίων, στο αμερικανικό ντεμπούτο τους την Κυριακή το βράδυ.
"Απλά και μόνο λόγω της απότομης αύξησης, είναι αναμφισβήτητα όλο και περισσότερο απαραίτητο να συζητήσουμε εάν και με ποια μορφή χρειάζονται οι κανονισμοί", δήλωσε ο Nowotny, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.
"Μια ιδιαίτερη πτυχή που πρέπει να συζητηθεί, είναι το ερώτημα κατά πόσο οι κανονισμοί για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι σημαντικοί ", είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Ενώ ακόμη και οι μικρές τράπεζες υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν είχε νόημα οι μεγάλες συναλλαγές με bitcoin να μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς παρόμοιους ελέγχους, δήλωσε, αν και αυτό ήταν θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι της ΕΚΤ.
Η σχετικά μικρή κλίμακα της αγοράς σε σχέση με τα παραδοσιακά νομίσματα, σημαίνει επίσης ότι δεν απειλεί το σημερινό νομισματικό σύστημα, ανέφερε.
Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία, η Αυστρία φάνηκε να προσελκύει εταιρείες που πωλούν bitcoin, επειδή θεωρήθηκε ότι είναι σχετικά εύκολο να πάρουν άδεια για να λειτουργήσουν εκεί, δήλωσε ο Nowotny στους δημοσιογράφους.
"Έχουμε ενδείξεις ότι εδώ στην Αυστρία έχουμε πιο χαλαρή, απλούστερη ρύθμιση από ότι στη Γερμανία, επομένως βλέπουμε επίσης μια τάση, η χορήγηση αυτών των αδειών να αυξάνεται όλο και περισσότερο στην Αυστρία", τόνισε.
Η Αυστρία θα πρέπει τουλάχιστον να συγχρονίζεται με τους γερμανικούς κανονισμούς, είπε, προσθέτοντας:
"Τελικά πρέπει να το διευθετήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης