Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Θρίαμβος Maduro στις δημοτικές εκλογές - Απούσα η αντιπολίτευση, εκτός και από τις προεδρικές

Βενεζουέλα: Θρίαμβος Maduro στις δημοτικές εκλογές - Απούσα η αντιπολίτευση, εκτός και από τις προεδρικές
Απείχαν από την εκλογική αναμέτρηση τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης
Για θρίαμβο του σοσιαλιστικού του κόμματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, N. Maduro.
«Κερδίσαμε σε πάνω από 300 δήμους της χώρας, από τους 335» υποστήριξε ο Maduro μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.
Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές το σοσιαλιστικό κόμμα PSUV έλεγχε 242 δήμους της χώρας.
Πάντως, η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές ανήλθε στο 47,32%, ενώ από την εκλογική αναμέτρηση απείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το κυβερνών κόμμα κέρδισε επίσης την ειδική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του κυβερνήτη της Πολιτείας Σούλια (δυτικά), αφού ο νικητής των εκλογών του Οκτωβρίου, που ανήκει στην αντιπολίτευση, αρνήθηκε να ορκιστεί ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης.
Κατά συνέπεια, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ελέγχει τις 19 τις 23 συνολικά πολιτείες της Βενεζουέλας.
Χθες ο Maduro ανακοίνωσε επίσης ότι τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποκλειστούν από τις προεδρικές εκλογές του 2018 εξαιτίας της αποχής τους από τις τοπικές εκλογές.
«Κάθε κόμμα που δεν συμμετείχε σήμερα και προέτρεψε σε αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές»  υπογράμμισε ο Maduro, τονίζοντας ότι αυτό είναι απόφαση της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, που συγκροτείται αποκλειστικά από υποστηρικτές του αρχηγού του κράτους.
Τα τρία ισχυρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκλογές καταγγέλλοντας νοθεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης