Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (υπ. Περιβάλλοντος Βρετανίας): Η συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit θα αλλάξει, εάν δεν ικανοποιήσει τους Βρετανούς

Gove (υπ. Περιβάλλοντος Βρετανίας): Η συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit θα αλλάξει, εάν δεν ικανοποιήσει τους Βρετανούς
Auξάνονται οι επικριτικές φωνές στη Βρετανία για την Theresa May – Την κατηγορούν ότι ενδίδει στις απαιτήσεις της ΕΕ
Οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να αλλάξουν τους όρους μίας συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit, όπως δήλωσε σήμερα (9/12) ο υπουργός Περιβάλλοντος και υπέρμαχος της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Michael Gove.
Η Βρετανία και η ΕΕ κατέγραψαν «ικανοποιητική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit την Παρασκευή (8/12), ώστε να προχωρήσουν στη συζήτηση για τους μελλοντικούς εμπορικούς δεσμούς, σε μια κίνηση που καλωσόρισε ο Gove και άλλοι υποστηρικτές του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Theresa May.
Ωστόσο, ενώ ο Gove, ο οποίος είναι υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας, επανέλαβε την υποστήριξή του στη May, δεν «απογοήτευσε» τους επικριτές της συμφωνίας λέγοντας ότι αν οι Βρετανοί δεν μείνουν ικανοποιημένοι  με τους όρους του Brexit, οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να την  αλλάξουν, όπως παρατηρεί το Reuters.
«Ο βρετανικός λαός θα έχει τον έλεγχο.
Μέχρι τις επόμενες εκλογές, το δίκαιο της ΕΕ και κάθε νέα συνθήκη με την ΕΕ θα πάψει να έχει πρωταρχικό ή άμεσο αποτέλεσμα στο βρετανικό δίκαιο », γράφει ο Gove σε μια στήλη του στη Daily Telegraph.
«Αν ο βρετανικός λαός αντιτίθεται στη συμφωνία που έχουμε διαπραγματευτεί με την ΕΕ,  μία μελλοντική κυβέρνηση θα μπορούσε να την ανατρέψει», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.
Οι επόμενες εκλογές έχουν προγραμματιστεί για  το 2022, αν και υπάρχουν εικασίες στα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν νωρίτερα, δεδομένης της έλλειψης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και βαθύτατων διαφορών στο κόμμα της για το Brexit.
Πάντως αρκετοί ευρωσκεπτικιστές κατηγορούν τη May, πως έχει «προδώσει» τους Βρετανούς ψηφοφόρους ενδίδοντας στις απαιτήσεις της ΕΕ για τη συμφωνία επί του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης