Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε για 6ο συνεχόμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 2017

Βρετανία: Ενισχύθηκε για 6ο συνεχόμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 2017
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016, η βρετανική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +3,9%
Τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης κατέγραψε η παραγωγής της μεταποιητικής βιομηχανίας στη Μεγάλη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (8/12) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση από την ασθενέστερη στερλίνα και την ισχυρή ζήτηση παγκοσμίως.
Ειδικότερα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να μην υπάρξει κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016, η παραγωγή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +3,9% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο +3,8% από τους οικονομολόγους της Wall Street Journal.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική άνοδο διαδραμάτισε ο τομέας παραγωγής οχημάτων, με τον αριθμό των αυτοκινήτων που προορίζονται για εξαγωγή να αγγίζουν επίπεδα-ρεκόρ, την ίδια στιγμή που η συνολική βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, η ONS εξέδωσε και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, όπου και διαμορφώθηκε πλεόνασμα στα 10,8 δισ. στερλίνες, έναντι πλεονάσματος 10,5 δισ. στερλινών τον Σεπτέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης