Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε η στερλίνα έναντι του ευρώ, λόγω συμφωνίας για το Brexit

Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε η στερλίνα έναντι του ευρώ, λόγω συμφωνίας για το Brexit
Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 1,151 ευρώ, μετά την ιστορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (8/12) η στερλίνα έναντι του ευρώ, στον απόηχο της συμφωνίας που επτεύχθη το πρωί μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit, ώστε οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
Ειδικότερα, περί τις 12:22 μ.μ. το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,23% στα 1,147 ευρώ, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει ακόμα και τα 1,151 ευρώ, την υψηλότερη τιμή του κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
Παράλληλα, η στερλίνα ενισχύεται κατά +0,27% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 153 γεν, ενώ η τιμή της έναντι του αμερικανικού δολαρίου είναι σχεδόν αμετάβλητη, στα 1,347 δολ. καθώς το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται επίσης σε μεγάλο βαθμό κατά τις τελευταίές ώρες.
Όπως ανακοινώθηκε το πρωί από τις Βρυξέλλες, η πρόοδος των συνομιλιών είναι «αρκετά ικανοποιητική», γεγονός που βοήθησε να αρθούν ορισμένες αβεβαιότητες που ασκούσαν πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα.
«Ενώ η συμφωνία για το πλαίσιο του Brexit έχει μικρή οικονομική σημασία για την τιμή της στερλίνας, η πολιτική σημασία για τις συνομιλίες του Brexit είναι ιδιαίτερα βαθιά», τονίζει ο αναλυτής της ING, Viraj Patel, προσθέτοντας ότι η σχετική εξέλιξη «μειώνει τον κίνδυνο του σεναρίου της μη συμφωνίας και της πλήρους κατάρρευσης στις διαπραγματεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης