Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε στο 2,6% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ 3μηνο 2017

Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε στο 2,6% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ 3μηνο 2017
Τα τελικά αποτελέσματα για την ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ευρωζώνης αποδείχθηκαν ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat
Οριακή άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα σημερινά (7/12) στοιχεία της Eurostat, αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο 2,6% έναντι 2,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ίδιο ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε και το ΑΕΠ του συνόλου των 28 χωρών της Ευρωζώνης.
Σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη για την οικονομία της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 0,6%, επιβεβαιώνοντας επίσης τις σχετικές εκτιμήσεις των οικονομολόγων, με την Eurostat ωστόσο να αναθεωρεί επί τα βελτίω τα αποτελέσματά της για την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο στο 0,7%.
Παράλληλα, η τριμηνιαία ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης διαμορφώθηκε στο 0,6% έναντι 0,7% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τη Eurostat, οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά +0,3% στην Ευρωζώνη και κατά +0,5% στους 28 της ΕΕ, ενώ οι εξαγωγές για το ενιαίο νομισματικό μπλοκ ενισχύθηκαν κατά +1,2% και οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,1%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες συνέβαλαν θετική στην αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, ενώ επίσης σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το εμπορικό ισοζύγιο με τις χώρες του εξωτερικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης