Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η τρέχουσα πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας είναι βιώσιμη - Θα επιταχυνθεί ο πληθωρισμός

Kuroda (BoJ): Η τρέχουσα πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας είναι βιώσιμη - Θα επιταχυνθεί ο πληθωρισμός
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί
Ως «βιώσιμο» χαρακτήρισε το πλαίσιο της τρέχουσας πολιτικής της Bank of Japan ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που πραγματοποίησε σήμερα (7/12) σε συνέδριο της χώρας.
Ειδικότερα, ο Kuroda τόνισε ότι το μαζικό πρόγραμμα τόνωσης της τράπεζας έχει τερματίσει τον αποπληθωρισμό και έχει ενισχύσει την οικονομία της χώρας, αναμένοντας παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να αυξάνουν τους μισθούς, βοηθώντας τον πληθωρισμός να επιταχυνθεί στο στόχο του 2%.
Παράλληλα, ανέφερε ότι γνωρίζει τις ανησυχίες της αγοράς ότι η τεράστια αγορά ομολόγων της Bank of Japan θα μπορούσε να περιορίσει τη ρευστότητα της αγοράς και να δυσκολέψει την Τράπεζα να ελέγξει τα μακροπρόθεσμα επιτόκια.
«Από αυτή την άποψη, η αγορά ομολόγων της BoJ διεξήχθη με ομαλό τρόπο μέχρι στιγμής», σχολίασε ο επικεφαλής της Τράπεζας, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε ότι αφορά την αγορά ομολόγων θα είναι προς το παρόν μικρός».
Επιπλέον, ο Kuroda επανέλαβε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να «επιδιώκει την επίμονα ισχυρή νομισματική χαλάρωση» ώστε να επιτύχει μία ισορροπημένη οικονομική ανάκαμψη που θα συνοδεύεται από σταθερές τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης