Τελευταία Νέα
Διεθνή

May (πρωθυπουργός Βρετανίας): Έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

May (πρωθυπουργός Βρετανίας): Έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν τα πάντα»
Την πεποίθησή της ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο εξέφρασε σήμερα (6/12) η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο βρετανικό κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί «μέχρι να συμφωνηθούν τα πάντα».
Ειδικότερα, όπως τόνισε η May, «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει σημειωθεί πολύ καλή πρόοδος», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «αναμένουμε να υπάρξει μία συμφωνία που θα είναι καλή για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».
Ωστόσο, το ζήτημα που τίθεται υπό συζήτηση επί του παρόντος, σύμφωνα με τη May, είναι η πρόοδος που έχει επιτύχει η χώρα, καθώς και αν οι διαπραγματεύσεις είναι στο σημείο που επιθυμεί η Κομισιόν προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
Σε ότι αφροά την μελέτη για τον αντίκτυπο του Brexit στις επιχειρήσεις της χώρας, η βρετανίδα πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι δεν έχουν γίνει όλες οι αξιολογήσεις, ωστόσο υπάρουν ορισμένες αναλύσεις για κάποιους τομείς, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην επιτροπή του κοινοβουλίου.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία σε σχέση με το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η Μεγάλη Βρετανία στην ΕΕ, ενώ σε ότι αφροά το ζήτημα των συνόρων, δήλωσε ότι στην επόμενη φάση των συνομιλιών θα διασφαλιστεί το διαδυνοριακό εμπόριο, διατηρώντας τη συνταγματική ακεραιότητα της χώρας.
«Θα διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξουν δυσκολίες στα σύνορα, καθώς θα διασφαλίσουμε παράλληλα τη συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, ως μέρος της συνολικής εμπορικής μας συμφωνίας», σχολίασε η Theresa May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης