Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Πτώση 1% στον DAX - Αρνητικά πρόσημα σε τεχνολογία και εξόρυξη

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Πτώση 1% στον DAX - Αρνητικά πρόσημα σε τεχνολογία και εξόρυξη
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,06% στις 12.910 μονάδες
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους κλάδους της τεχνολογίας και των τραπεζών να καταγράφουν απώλειες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,04% στις 7.324 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,06% στις 12.910 μονάδες.
Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Commerzbank, με την πτώση στο 1,7%.
Ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται στις 5.341 μονάδες με απώλειες 0,64%.
Ο κλάδος της τεχνολογίας υποχωρεί 1,1% ενώ της εξόρυξης 0,8%.
Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η πτώση για Rio Tinto και Glencore ξεπερνά το 1%.
Οι πιέσεις αποδίδονται στη ραγδαία πτώση που καταγράφει η τιμή του χλακού, εν μέσω ανησυχίας για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα για το α΄εξάμηνο του 2018.
Βουτιά 58% κατέγραψε η εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων Steinhoff καθώς ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για λογιστικές παρατυπίες και ότι αναβάλει την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της ενώ παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της.
Στην Ιταλία, η Banca Carige προχώρησε στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ  στην Credito Fondiario.
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,54% στις 22.296 μονάδες.
Οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει ενισχυμένος κατά 6% από τις αρχές του 2017.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τον όγδοο συνεχόμενο μήνα ανόδου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (6/12) στοιχείς της Markit, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί του από το 2006.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον Οκτώβριο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο δείκτης ενισχύθηκε και σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε σε Γαλλία και Γερμανία, με τους δείκτης να διαμορφώνονται στις 54,6 και 51,2 μονάδες αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα, ο κλάδος υποχώρησε σε χαμηλά τριών μηνών στην Ιταλία, στις 49,2 μονάδες.
Η υψηλότερη ζήτηση βοήθησε στην αύξηση της στελέχωσης στον κλάδο για 25ο συνεχόμενο μήνα, με το ρυθμό ανόδου ωστόσο να είναι πιο περιορισμένος σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης